Verden Rundt

0Shares

Brasil:

Hetset på grunn av utfordrende klesstil

Studenten Geysi Villa Nova Arruda (20) ble utvist fra Bandeirante-universitetet i Sao Paulo fordi hun møtte opp på skolen iført et uvanlig kort miniskjørt. Medstudentene hetset jenta, som tilslutt måtte følges ut av skolen med politieskorte, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Brasil er kjent for å tolerere svært utfordrende klær, men landet har også en meget stor andel katolikker. Ifølge Reuters skal skolen ha argumentert for at Arruda provoserte frem protesten med sin “utfordrende oppførsel”, noe hovedpersonen selv tilbakeviser. Skolen har siden valgt å trekke tilbake utkastelsen, som har fått massiv kritikk over hele verden. Arruda selv har uttalt til pressen at hun er redd for å gå tilbake til skolen grunnet represalier.

– Klienten min krever sikkerhetstiltak på lærestedet for hun skal kunne komme tilbake og gjenoppta studiene, uttalte Arrudas advokat Nehemias Domingos de Melo til avisen O Globo.

USA:

General ut mot hets av muslimsoldater

George William Casey, stabssjefen i USAs hær, går kraftig ut mot generalisering, hets av eller forsøk på å diskriminere amerikanske muslimer som tjenestegjør i landets væpnede styrker, skriver New York Times.

For tiden tjenestegjør over 3000 amerikanske muslimer i hæren. I kjølvannet av hendelsene i militærbasen Fort Hood, hvor majoren Malik Nidal Hassan skjøt og drepte 13 av sine medsoldater, øker skepsisen til om amerikanske muslimer føler tilhørighet til hæren. Blant annet krever den Oklahoma-baserte frilansskribenten Timothy Rollins verveforbud, og at soldatene som allerede er ansatt fra før av skal avskjediges. Casey ser selv ingen grunn til å innføre såpass drastiske tiltak, og mener man bør fortsette å rekruttere blant amerikanske muslimer.

– Vårt mangfold, ikke bare i hæren, men ellers overalt i USAs institusjoner er en styrke. Jo, det som skjedde på Fort Hood var tragisk, men hvis vi lar dette ta knekken på samholdet og mangfoldet vi har i militæret, så er det en enda større tragedie, sier han til New York Times.

Polen:

Lager såpeopera om arbeidsmigranter

Polsk TV har fått sin egen versjon av Østkantfolk. Kanalen TVP er i full gang med filmingen av serien “Londyńczycy”, som direkte oversatt betyr London-boerne. Såpeoperaen tar for seg dagliglivet til polske arbeidsinnvandrere, og filmes i Storbritannias hovedstad. I tillegg til polske skuespillere har man også med både etniske briter og briter med flerkulturell bakgrunn.

Nå har et britisk produksjonsselskap, High Point Television, overtatt salgsrettighetene for utenlandsdistribusjonen av serien.

– Vi synes det er svært interessant at en TV-serie portretterer et såpass nært og virkelig samfunnstema som arbeidsutvandring, sier en talsmann for TV-selskapet til nettstedet variety.com.

Iran/Pakistan

Skal samarbeide mot ekstremistgrupper

Pakistan vil ødelegge terroristleirer på grensen til Iran, sier Pakistans utenriksminister Shah Mehmood Qureshi til Bloomberg News Agency.

Utenriksministeren sier at en iransk delegasjon snart vil besøke Islamabad for å diskutere selvmordsangrepet i Sistan-Baluchistan i oktober som drepte 42 mennesker, blant dem fem kommandører i Irans revolusjonsgarde.

– Vi vil ikke tillate at området blir brukt av terrorister som angriper naboen, sier Qureshi til nyhetsbyrået Associated Press.