Suksesshistorier – Afifa Muskeen

Afifa Muskeen
Author Recent Posts Øystein Røe Latest posts by Øystein Røe (see all) Suksesshistorier - 31.05.2010 Suksesshistorier - 20.05.2010 Suksesshistorier - 03.05.2010 Navn:   Afifa Muskeen Stilling:   Revisor/Førstekonsulent Firma: Riksrevisjonen/Office of the Auditor General of Norway Utdanning: Bachelor i revisjon Hvorfor nettopp denne utdanningen?Jeg har alltid syntes at revisjon er et spennende og utfordrende yrke, og derfor […]
Øystein Røe
Latest posts by Øystein Røe (see all)

Navn:   Afifa Muskeen

Stilling:   Revisor/Førstekonsulent

Firma: Riksrevisjonen/Office of the Auditor General of Norway

Utdanning: Bachelor i revisjon

Hvorfor nettopp denne utdanningen?
Jeg har alltid syntes at revisjon er et spennende og utfordrende yrke, og derfor tok jeg revisorutdanningen på Høyskolen i Oslo. 

Hvor lenge har du jobbet?
Jeg begynte å jobbe deltid i 2001. Det var mest for å bli selvstendig og klare meg på egenhånd. Det er uansett greit å ha en deltidsjobb ved siden av skolen.

Hvor lenge har du vært i jobben du er i nå?
Siden januar 2009.

Hvordan havnet du i denne jobben? 
Jeg ble kjent med Riksrevisjonen gjennom karrieredagen på Høyskolen i Oslo. Jeg fant deretter noen ledige stillinger på www.riksrevisjonen.no og følte at det var det rette valget for meg.

Jeg søkte hos Riksrevisjonen siste året av utdanningen min, og fikk jobb lenge før jeg var ferdig med bachelorgraden. Jeg begynte å jobbe halv stilling fra januar 2009 ved siden av skolen, og begynte på heltid etter endt utdanning i juni.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?
Det varierer fra dag til dag. Jeg jobber i regnskapsrevisjon. Målet med regnskapsrevisjon er å bekrefte at regnskapene ikke inneholder vesentlige feil og mangler, og at disposisjonene som ligger til grunn for regnskapet, er i samsvar med Stortingets vedtak og forutsetninger. I den forbindelse utfører vi kontroll av disposisjonene, det vil si om pengene er brukt til det formålet stortinget har bestemt.

Hvilke egenskaper trenger man for å mestre din jobb?

Det er viktig å ha gode kommunikasjons- og presentasjonsevner. Man må være engasjert, effektiv, samarbeidsvillig, nysgjerrig og takle stress, Det er også viktig å ta jobben alvorlig og ha “stå-på”-viljen hele tiden. Vi jobber mye i team hos oss, og er derfor opptatt av personer som kan jobbe både i team og selvstendig.

Hva vil være et naturlig skritt videre i din karriere?
Jeg har veldig lyst til ta masterstudiet i revisjon og bli statsautorisert revisor. Som ansatt i Riksrevisjonen har jeg muligheten til å hospitere hos et annet lands riksrevisjon, og det er noe som interesserer meg i stor grad.
 
Hvordan skal studenter og nyutdannede gå frem dersom de ønsker seg en lignende stilling?
I regnskapsrevisjonen ansettes det hovedsakelig revisorer, jurister, siviløkonomer og andre med relevant høyere utdanning. Jeg vil anbefale studenter å søke studierelatert jobb så tidlig som mulig i studiet. Utdanning og god erfaring er nøkkelen til suksess. Det er i tillegg viktig å ha gode akademiske resultater, men det betyr selvfølgelig ikke alt. På Riksrevisjonens hjemmeside finner man oversikt over alle ledige stillinger til enhver tid, men det er også mulighet for å sende inn en åpen søknad.