Suksesshistorier

 
Foto: Ambisjoner.no
Author Recent Posts Øystein Røe Latest posts by Øystein Røe (see all) Suksesshistorier - 31.05.2010 Suksesshistorier - 20.05.2010 Suksesshistorier - 03.05.2010 Navn :          Aline Victoria de Luna Stilling :       Rådgiver Firma :         Politidirektoratet (POD) Utdanning : Bachelor of Science in Commerce   Hvor lenge har du jobbet? Jeg har vært i jobb siden jeg var […]
Øystein Røe
Latest posts by Øystein Røe (see all)

Navn :          Aline Victoria de Luna

Stilling :       Rådgiver

Firma :         Politidirektoratet (POD)

Utdanning : Bachelor of Science in Commerce
 

Hvor lenge har du jobbet?

Jeg har vært i jobb siden jeg var ferdig med min utdannelse på Filippinene. Etter at jeg kom til Norge har jeg hatt et kort opphold i arbeidet på cirka 9 måneder grunnet videreutdanning i Norge.

Hvor lenge har du vært i jobben du er i nå?

Jeg tiltrådte min stilling i Politidirektoratet i februar 2006.

Hvordan havnet du i denne jobben?

Sjøfartsdirektoratet, der jeg har jobbet tidligere, var en av de statlige virksomheter som ble flyttet ut av hovedstaden. Det ble utlyst en ledig stilling i PODs økonomiseksjon i Aftenposten, og jeg bestemte meg for å søke den. Jeg kjenner litt til etaten fordi jeg har jobbet i Justisdepartementet i tre år, det overordnede departementet til POD.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?

Hverdagen består stort sett av økonomiarbeid, det vil si regnskap, reiseregning, brukerstøtte, besvare henvendelser både fra innland og utland. Politidirektoratet har mange oppdrag internasjonalt, både i regi av FN, EU, og i tillegg noe bilateralt samarbeid med andre land. Økonomisk oversikt over disse oppdragene er også en del av mine arbeidsoppgaver.

Hvilke egenskaper trenger man for å mestre din jobb?

Du må trives med tall og må kunne jobbe både selvstendig og i grupper. Du må være nøyaktig, tålmodig og serviceorientert. Du må kunne takle stress og ha ”stå på vilje”.

Hva vil være et naturlig skritt videre i din karriere?

Jeg har et lite barn og er egentlig fornøyd der jeg er i dag. Jeg får interessante oppgaver innen mitt fagfelt og har trivelige kolleger.

Hvordan skal studenter og nyutdannede gå frem dersom de ønsker seg en lignende stilling?

Ta høyere utdanning og beherske språket. Det er veldig gunstig om du søker studierelatert jobb. Møt på intervju som likeverdig part og tenk at din innvandrerbakgrunn er en styrke.