Notiser II

Hit, men ikke lenger: grenseovergangen til Hellas fra Tyrkia benyttes ofte av papirløse for å komme seg inn i EU. Nå skal det bli slutt.
Foto: Igor Batic/Flickr
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) – Større interesse i Vesten for arabisk kunst - 01.03.2024 Halv million tyskere demonstrerte mot ytre høyre - 29.02.2024 Krigsvitner i kunsterisk samarbeidsprosjekt på Arkivet - 29.02.2024 Skal dele ut 40 000 bøker LO og foreningen “Leser søker bok” skal i […]

Skal dele ut 40 000 bøker

LO og foreningen “Leser søker bok” skal i løpet av året dele ut lettleste bøker av kjente norske forfattere. Prosjektet starter til høsten og er en del av Leseåret 2010. Formålet er å øke leseferdighetene til norske arbeidstakere.

Levi Henriksen er en av fire forfattere som deltar i prosjektet, med sin nye roman «Lukten av propan om morgenen».

– Forskjellen er at jeg forsøker å fortelle historien på en lettere måte og med færre kronglete setninger enn det jeg gjør til vanlig, sier han til nrk.no

Også Selma Lønning Aarøs nye roman «Vordande», Olav Viksmo Slettans «Alt kan repareres» og Per Pettersons «Aske i munnen, sand i skoa» deles ut i prosjektet. Levi Henriksen anbefaler alle norske forfattere å skrive noen lettleste bøker en gang i blant.

– Språket deres kan faktisk ha godt av det. Som forfatter lærer man seg å være mer konsis og mer rett på sak, sier han til nrk.no.

Gresk-tyrkisk avtale om papirløse

Hellas og Tyrkia har undertegnet en avtale som gjør det mulig å returnere folk
som reiser illegalt til Hellas, melder NTB. Avtalen kom samtidig med at Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan tidligere denne måneden besøkte sin kollega Giorgos Papandreou i Athen.

Saken har lenge vært en verkebyll i forholdet mellom de to nabolandene. Hellas har ofte beskyldt tyrkerne for ikke å gjøre nok for å stanse
strømmen av flyktninger fra havnebyen Izmir til de greske øyene.

– Gjennom denne nye avtalen skal vi nå kunne sende minst 1.000 papirløse tilbake til Tyrkia i året, kunngjorde talsmenn for greske myndigheter, ifølge NTB.