Notiser

Author Recent Posts Saroj Chumber Latest posts by Saroj Chumber (see all) Innvandrer på hyttetur - 31.07.2013 På tide å møtes på midten - 09.05.2011 En rettferdig asylpolitikk - 17.01.2011 890 kriminelle sendt ut av Norge i årNye tall viser at mer enn dobbelt så mange asylsøkere er uttransportert fra Norge hittil i år enn […]
Saroj Chumber
Latest posts by Saroj Chumber (see all)

890 kriminelle sendt ut av Norge i år
Nye tall viser at mer enn dobbelt så mange asylsøkere er uttransportert fra Norge hittil i år enn i samme periode i 2009, skriver Aftenposten.no. Tallene er hentet fra Politiets Utlendingsenhet. 4042 asylsøkere er sendt på dør hittil i år. Tilsvarende tall for 2009 var 2541.

– Det gleder meg at man får ut dem som er straffedømte, men også at vi ser en økning av antallet frivillig returnerte, sier Storberget til Aftenposten.no, og viser til at 976 av de uttransporterte reiste tilbake frivillig.

Kritiserer Frankrike for behandlingen av romfolk
Frankrikes behandling av romfolk bidrar til å øke fordommene om kulturen til det reisende folkeslaget, mener FNs høykommissær for menneskerettigheter, ifølge Dagbladet.

– Dette kan bare forverre stigmatiseringen av romfolket og den ekstreme fattigdommen de lever i, sier høykommissær Navi Pillay. – Jeg ber europeiske land, deriblant Frankrike, om å føre en politikk som gjør romfolk i stand til å overvinne marginaliseringen, fortsetter hun.

NOTIS LETTNORSK

Partileder sier nei til klasser for norske barn
Robert Wright fra Kristelig Folkeparti (KrF) har ønsket seg egne klasser for etnisk norske barn, skriver Vårt Land. Han bor i Groruddalen. Der er det mange klasser med mange innvandrerbarn. På en konferanse nylig snakket KrF-leder Dagfinn Høybråten om temaet.

– Ja, det er problemer i Groruddalen. Og andre steder i Norge. Det må vi ta på alvor. Men det nytter ikke å løse problemene med å skille barna, sier han.