Magasin delte ut pris til rollemodeller fra minoritetsmiljøer

Blendende pris til rapduoen Karpe Diem

Det er duoen Karpe Diem som kan smile bredest etter at Spellemann-nominasjonene ble offentliggjort tirsdag, skriver Dagsavisen.
Foto: Martin Johansen
Den årlige prisutdelingen ”Blendprisen” gikk av stabelen søndag 3. oktober på Grand hotell i Oslo.
Hina Jalil
Latest posts by Hina Jalil (see all)

Det ble delt ut priser i flere ulike kategorier. Blant kåringene var ”Årets norskpakistaner”, ”Årets blend”, ”Årets kulturpris”, ”Årets dugnadsånd”, ”Årets ambisiøse” og ”Årets idrettspris”.

Prisen ”Årets blend”, gikk til den norske rapgruppen Karpe Diem. De har gjort en unik innsats hva angår brobygging, mente juryen.

”Årets Blend formidler en hverdag, som blant annet gir et unikt innblikk i livet til norske ungdommer med minoritetsbakgrunn. De er ærlige i sine tekster, de pynter ikke på noe. De formidler om seg selv, og mange som dem. De er tro mot sin mangfoldige bakgrunn og er forbilder for oss alle. Deres kulturelle uttrykk er fabelaktig og unikt. Deres musikk har vært dialogskapende og brobyggende. De rapper om blant annet ”Vestkantsvartinga”, og hevder aldri å ha “solgt en løgn”, heter det i kåringen.

Vi bestemte oss for å gjøre det som var annerledes med oss til vår aller største styrke.

– Vi har vært innvandrerungdom på vestkanten, så du kan si vi vet godt hvordan det er å være en minoritet. Misforstå oss rett, vi har ikke hatt det noe kjipt overhodet, men det handler om at vi bestemte oss for å gjøre det som var annerledes med oss til vår aller største styrke. Ingenting føles så bra som å få skryt fra sine egne. Takk til Blend, sier Karpe Diem til Utrop.

Fakta

Om Blend
Nettmagasinet X-plosiv byttet navn til BLEND 3. oktober 2010.

Navnebyttet skjedde i forbindelse med lansering av nytt trykket magasin, og den årlige prisutdelingen i 2010.

BLEND arrangerer årlig prisutdeling for å feire gode rollemodeller i minoritetsmiljøene og for å løfte frem viktige områder (sport, kultur, frivillig arbeid).