Innvandrere på Grorud gjør det bra

Forbudt: Det blir ikke lenger tillatt med heldekkende ansiktsslør i det offentlige rom i Frankrike.
Foto: Flickr
Mange innvandrere på Grorud har jobb. Det viser en rapport fra bydelsutvalget i Grorud. I Mange har sagt at Groruddalen har problemer fordi det er mange innvandrere der. Men rapporten viser at det går bra med dem. kke-vestlige innvandrere i bydelen har høyest yrkesdeltakelse av alle innvandrere i Oslo. Nordmenn i Groruddalen har lavere yrkesdeltakelse enn i noen av de andre bydelene.

– Koranen er ikke mot homofile

Imam Daayiee Abdullah var i Oslo i uke 39. Det var organisasjonen Skeiv Verden som hadde invitert ham. Skeiv Verden er en organisasjon for homofile innvandrere. Imamen holdt foredrag og snakket med folk. Imamen vil at muslimer skal lese Koranen på en ny måte. Han mener at Koranen sier at homofile har samme rettigheter som andre.

– Det er lettere å forandre hvordan heterofile muslimer ser på homofili og Koranen, enn det er å endre hvordan homofile muslimer ser på det samme, sier Abdullah til gaysir.no. Mange kaller Imam Daayie en av verdens to homofile imamer.

Frankrike forbyr burka

Burka og andre slør som dekker hele ansiktet, blir forbudt i Frankrike. Det har Frankrikes øverste juridiske myndighet bestemt. De godkjente torsdag en ny lov om heldekkende slør. Det blir forbudt å bruke burka og andre lignende slør ute på gaten og andre offentlige steder. Hjemme kan kvinnene gjøre som de vil.