Utrop lanserer flerspråklige portaler

 
Foto: Henrik Kreilisheim
Utrop lanserer flerspråklige portalerUtrop har lansert tre nye portaler i oktober, ventana.no for spansktalende, norsktamil.no for tamiltalende og sikunews.com for urfolk i nordområdene. Flere portaler er på vei. Portalene oppdateres av egne redaksjonskomiteer i tett samarbeid med Utrop. Og hver av portalene skal ha egne redaktører. – Vi ser at ultralokale medier gjør det bra. […]

Utrop lanserer flerspråklige portaler
Utrop har lansert tre nye portaler i oktober, ventana.no for spansktalende, norsktamil.no for tamiltalende og sikunews.com for urfolk i nordområdene. Flere portaler er på vei.

Portalene oppdateres av egne redaksjonskomiteer i tett samarbeid med Utrop. Og hver av portalene skal ha egne redaktører.

– Vi ser at ultralokale medier gjør det bra. Vi tror slike etnisk-spesifikke portaler også vil gjøre det godt kommersielt, sier Alfredo Biamont, styreleder i Utrop og koordinator for portalene.

Kritiske til forslag om meldeplikt
Regjeringen vil innføre bo- og meldeplikt for asylsøkere, og truer med fengsling av alle som bryter med betingelsene. Hensikten er å hindre at asylsøkere forsvinner, skriver Klassekampen. Leder i Antirasistisk Senter, Kari Helene Partapuoli (bildet), sier til utrop.no at organisasjonen er kritiske til økt tendens til kontroll.

– Vi vil understreke at asylmottak ikke skal bli fengsler, og ser en risiko for at det kan gå inflasjon i kontrolltiltak.


Mange nominerte til Mangfoldsprisen

Rundt 40 bedrifter nominert som kandidater for årets Mangfoldspris. Årets Mangfoldspris skal deles ut 15. desember. Prisen, som har vært utdelt siden 2005, skal gis til en virksomhet som har utmerket seg med etnisk mangfold på arbeidsplassen.

– Vi opererer ikke med tak på antall kandidater. I år ser det ut som om det kommer rundt femti forslag. Vi håper selvsagt på flere, selv om det er hyggelig at såpass mange er påmeldt, sier Joh Ekollo, seniorrådgiver ved enhet for arbeid og kvalifisering i IMDi.

Krever norsk fra før første skoledag
Ordførerkandidat for Drammen Arbeiderparti, Masud Gharahkhani (bildet), sier til Drammens Tidende at det er omsorgssvikt om barna sendes på skolen uten å kunne snakke norsk.

Gharahkhani ønsker en strengere integrerings- og innvandringspolitikk i Drammen. Han mener språket er nøkkelen til suksess, og krever at innvandrere blir flinkere med egne barn. Han viser til at manglende språkkunnskaper vil føre til at man faller utenfor samfunnet.