– Det må bli lettere å innvandre til Europa

Åpne grenser: Cecilia Malmström er EUs innenrikskommisær. Hun ser økt behov for arbeidsinnvandring til EU.
Foto: Flickr/Baltic Development Forum
– Det må bli lettere å innvandre til EuropaEU-kommisjonen vil at det skal bli lettere med å komme som lovlig innvandrer til EU. – Jeg vet at mange ikke er enig med meg. Det har kommet flere partier i Europa som er skeptiske til innvandring. Mange mennesker er også redde for hva som skjer i […]

– Det må bli lettere å innvandre til Europa
EU-kommisjonen vil at det skal bli lettere med å komme som lovlig innvandrer til EU.

– Jeg vet at mange ikke er enig med meg. Det har kommet flere partier i Europa som er skeptiske til innvandring. Mange mennesker er også redde for hva som skjer i den økonomiske krisen. Derfor vil de ikke ha flere innvandrere. Men med tiden trenger vi flere innvandrere. EU trenger arbeidskraft, sier Cecilia Malmström (bildet), EUs innenrikskommisær, til DiePresse.com.

– Tyskland må jobbe hardere for integrering
Flerkultur og integrering har gått helt galt i Tyskland, mener forbundskansler Angela Merkel (bildet). Det sa hun i en tale til sitt ungdomsparti nylig. Det skriver Sky News. Det er mye debatt om innvandring i Tyskland nå. Flere kjente politikere har kommet med hard kritikk av innvandrings- og integreringspolitikken.

Sier Tysklands flerkulturelle eksperiment har feilet; forbundskansler Angela Merkel.
Foto : Flickr.com

Norge stopper tvangsretur til Somalia
Utlendingsnemnda (UNE) bestemte på torsdag at flyktninger fra Sør-Somalia får bli i Norge skriver abcnyheter.no. Prosjektleder for “Somnor Consulting”, Bashe Musse er glad for nyheten. Grunnen til at UNE har bestemt dette, er at de har fått ny informasjon om situasjonen i Somalia. UNE har sett på situasjonen i Mogadishu og de har fått nye råd fra FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Somaliere i Bakool-regionen
Foto : Wikimedia Commons

– Norge må gi mer penger til skoler i fattige land 
Omlag 70 millioner barn i verden har ingen skole å gå til. Karen B. Feldberg mener Norge gir for lite penger til utdanning i fattige land. Feldberg jobber ved Høgskolen i Oslo, mener Norge. Norge hadde før folk som jobbet med utdanning ved ambassadene i flere utviklingsland, nå er alle borte.

– Det er synd vi ikke gjør mer for utdanning, sier Feldberg. Organisasjonen Redd Barna er uenig med Feldberg i at vi i Norge ikke tenker på utdanning i fattige land. Redd Barna støtter oppbygging av utdanningsystem flere steder.