Verdt å få med seg

Internasjonal kvinnedag
For femte år på rad inviterer IMDi med samarbeidspartnere til 8. mars-feiring. I år er temaet hvordan frivillig arbeid kan fremme integrering og være inngangsport til arbeidslivet.
Arrangementet er et samarbeid mellom IMDi, Norske Kvinners Sanitetsforening, NAV, Likestillings- og diskrimineringsombudet, LO og Oslo kommune.
Frivillig arbeid kan være en inngangsport til arbeidslivet, men er også viktig som integreringsarena der kvinner kan øke sin kompetanse, selvtillit, kunnskap og språkferdigheter. IMDi ønsker særskilt å invitere kvinner som går på norskundervisning eller som deltar i introduksjonsprogram til å delta på 8. mars- feiringen.
Noen av kulturinnslagene du kan få meg deg, er: 
Samsaya, Mimi Tamba, Hildegun Øiseth, Tabanca Crew og Frikar 
Kurs og seminar
Temamøte om barn i asylmottak
8. februar kl. 14.00-16.00 arrangerer NOAS et temamøte i forbindelse med utarbeidelsen av stortingsmelding om barn på flukt. Tema for møtet er tilbudet til barn i asylmottak.
Innledere vil være statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet, Sylo Taraku fra NOAS og Hilde Lidén fra Institutt for samfunnsforskning. Lidén har nylig ferdigstilt to rapporter om barn i mottak etter bestilling fra Justisdepartementet.
Ordstyrer for dagen er Ann-Magrit Austenå, generalsekretær i NOAS.
MRK: Møtet avholdes i auditoriet “Skrova” i Grubbegata 1 (Fiskeri- og kystdepartementets lokaler).
Tid: 8. februar kl. 14.00-16.00

Fritt Ord inviterer til: En ballong til Allah – kvinner og islam
Premiere på Nefise Özkal Lorentzens dokumentarfilm En ballong til Allah.
Den egyptiske feministen og forfatteren Nawal El Saadawi kommer direkte fra Kairo for å innlede om kvinners roller i muslimske kulturer og kvinners kamp for frihet under den pågående egyptiske revolusjonen. 
Da den norsk-tyrkiske filmskaperen Nefise Özkal Lorentzen var liten, pleide hun å sende ballongbrev til Allah. Nå vil hun sende en ny ballong for å endre kvinnens rolle i den muslimske kulturen. Ved å følge sin mormors «sufi»-vei begir hun seg ut på en reise for å finne tilbake til mormors islam. Filmen pendler mellom hennes faktiske reise og hennes drømmer. Hun opplever mangfoldet i Kairo, Istanbul og Oslo gjennom å drikke te med den egyptiske feministen Nawal El Saadawi, finne håp og inspirasjon i livet til den 90 år gamle forfatteren Gamal al-Banna og å møte en ung salafist. På sin vandring gjennom labyrinten begynner Nefise å innse at islam ikke er det eneste stedet å lete, men at det finnes en sammenheng mellom de tre abrahamittiske religionene og undertrykkelsen av kvinner.
 
Påmelding: [email protected]
Tid: Torsdag 3. mars 2011 kl. 17.00–19.00 
Sted: Saga kino (sal 1), Oslo