Tusenvis flykter fra Tunisia

Lampedusa, helt ned sør i Italia, har i de siste årene vært reisemål for båtflyktninger fra Nord-Afrika. Etter opptøyene den siste tiden har antallet båtflyktninger økt, særlig tunisere.
Foto: Flickr.com
Siden folkeopprøret for en måned siden har flere tusen mennesker rømt fra Tunisia. 
0Shares

I løpet av én natt har nesten tusen tunisiere ankommet den italienske øya Lampedusa, melder VGNett.

– Vi har arrestert mange som har forsøkt å krysse grensen. Ekstra styrker er blitt sendt, sier en tjenestemann i det tunisiske sjøforsvaret.

Italia ønsker nå å stanse strømmen, og innenriksminister Roberto Maroni ønsker å sende politifolk til landet, slik at innvandringen kan stanses.

– Jeg vil be Tunisias utenriksminister om tillatelse for våre styrker til å gripe inn for å stanse strømmen. Det tunisiske systemet er i ferd med å bryte sammen, sier Maroni til VGNett.

Humanitær krise

Italias regjering har erklært en humanitær krise som følge av masseflukten, og ifølge Morana kommer det båter hele tiden. Gode værforhold skal ha lokket mange til å legge ut på havet i helgen. De fleste kommer i stappfulle, små fiskebåter. Hundrevis av flyktninger bor nå under åpen himmel ved havna fordi det ikke finnes steder å innkvartere dem og det er blitt meldt om vannmangel.