Muglai Saag

 
Foto: flickr
Author Recent Posts Siri Hardeland Latest posts by Siri Hardeland (see all) Samisk healing – godt for kropp og sjel - 04.06.2015 Forsøpling av språket - 08.01.2012 Skien får innvandrerråd - 02.12.2011 Muglai Saag er en indisk vegetarrett med spinat, løk, koriander og fløte. Det finnes flere typer av denne retten. Den kan lages med […]

Muglai Saag er en indisk vegetarrett med spinat, løk, koriander og fløte. Det finnes flere typer av denne retten. Den kan lages med spinat, sennepsblader og bukkehornkløver. Man kan også, om ønskelig, tilsette kjøtt, til denne retten er det vanligst å bruke lammekjøtt.

Ingredienser:

600 g grovhakket spinat
2 løk i tynne skiver
2 cm revet ingefær
2 hvitløkfedd revet
3 ss soyaolje eller ghee (eller klaret usaltet smør)
1 ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
1 ts malt koriander
1 dl kremfløte
salt

Tilbereding:

Varm oljen i en panne, tilsett løken og stek den på middels varme i 3-4 minutter, eller til løken er gylden. Tilsett Ingefæren og hvitløken, fres i 1/2-1 minutt. Sett opp varmen, tilsett gurkemeie, chilipulver, spisskummen og koriander, stek i ca 1 minutt. Legg i spinaten i to-tre omganger. Etter ca 1/2 minutt vil spinaten falle sammen. Tilsett salt etter smak. La det koke på middels varme under lokk i 12-13 minutter. Tilsett fløten under omrøring og la det få et oppkok.

Tilbehør:

Serveres med naan-brød eller chapati (usyret indisk brød) og en yoghurtsaus.