Katedral for Tapte Drømmer

 
Foto: Fly Global Media
  CD-en Katedral for Tapte Drømmer er laget av artisten og musikeren Solfrid Molland. På CD-en har hun valgt ut en samling sigøynermusikk og sigøynerpoesi som hun synger innrammet av egne komposisjoner. – I denne debutplaten setter hun søkelys på Europas største minoritet, romfolket, og hun har fått med seg rumenske Taraf de Haidouks (bildet) […]

 

CD-en Katedral for Tapte Drømmer er laget av artisten og musikeren Solfrid Molland. På CD-en har hun valgt ut en samling sigøynermusikk og sigøynerpoesi som hun synger innrammet av egne komposisjoner.

– I denne debutplaten setter hun søkelys på Europas største minoritet, romfolket, og hun har fått med seg rumenske Taraf de Haidouks (bildet) og den fransk-russiske sangeren og gitaristen Pascal de Loutchek, skriver MIC Norway i en pressemelding

CD-en ble utgitt på Kirkelig Kulturverksted 21. oktober, og Molland starter lanseringsturneen i november.

Brennpunkt-journalist Ola Flyum, skjønner de sterke reaksjonene på tirsdagens avslørende dokumentar om Srebrenica, men avviser kontant at han skal ha tatt serbernes parti.
Foto : facebook.com

Glade for PFU-kjennelse

Bosniere i Norge er glade for at Pressens Faglige Utvalg (PFU) har felt NRK Brennpunkts dokumentar “Byen som kunne ofres”. Filmen er laget av Ola Flyum (bildet).

Filmen, som ble sendt på NRK i april, handler om byen Srebrenica, men forteller ikke hele historien om massakren og de påfølgende rettssakene, skriver Fædrelandsvennen.

– Flere kontroversielle kilder står fram, uten at deres påstander veies opp mot konklusjoner fra rettsprosessene som disse kildene i praksis argumenterer imot, heter det fra PFUs avgjørelse.

For at debatten skal være konstruktiv og sannferdig, er det viktig å diskutere det ut fra riktige forutsetninger, påpeker norsk-bosniske kilder.

– Personer som står oppført som konsulenter på rulleteksten, ikke som åpne kilder i filmen, har vært omdiskutert, heter det i en pressemelding fra STECAK- foreningen for unge fra Bosnia-Hercegovina i Norge.