Klager inn NRK til PFU

Uhyrlig praksis som må forbys, mener Sps Jenny Klinge.
Foto: Senterpartiet
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Fredskonferanse under krigsfare - 24.04.2024 Slår på stortromma med Shabana-prisfest - 24.04.2024 – Hærverk møtt med motstandskraft og støtte - 24.04.2024   Utledningsdirektoratet (UDI) klager inn NRK 2s program Aktuelt til Pressens faglige utvalg (PFU) etter en sending den 20. desember, […]

 

Utledningsdirektoratet (UDI) klager inn NRK 2s program Aktuelt til Pressens faglige utvalg (PFU) etter en sending den 20. desember, der direktoratet skal ha fått sterk kritikk uten å ha fått tilsvarsrett.
– Vi ble aldri kontaktet av NRK og ante ikke at Aktuelt skulle vie store deler av sendingen til kritikk mot oss. Ekstra ille blir det når det blir fremstilt som om vi skal ha nektet tilsvar, skriver direktoratet på sine egne nettsider.

 
Foto : Simon Scott
– Trenger debatt om voldtektsstatistikken
Ifølge NRK er det fra 2009 til 2011 blitt avsagt 18 dommer i voldtektssaker i Stavanger, med totalt 22 tiltalte. Tallene NRK presenterer, viser at ikke-vestlige er overrepresentert både i overfalls- og familierelaterte voldtekter.
Senterpartiets justispolitiske talskvinne, Jenny Klinge (bildet), mener debatten rundt minoritetsmenns overrepresentasjon må kunne tas åpent opp.
– Jeg etterlyser større engasjement fra de aktuelle innvandrergruppene, sier Klinge til nettavisen.no.
Kan nekte elever tildekking
Skoler kan nekte elever å bære heldekkende slør i visse situasjoner, slår det svenske skoleverket fast.
Læreren får nå lov til å avgjøre om et forbud er på sin plass, men skolene skal forsøke å tilpasse undervisningen så langt det lar seg gjøre.
– Undervisning er et samspill mellom elev og lærer, og det finnes situasjoner hvor det ikke passer at eleven dekker seg til, sier det svenske lærerforbundets leder Eva Lis Sirén til nyhetsbyrået TT.
 
Siktes for Twitter-rasisme
En 21-årig jusstudent er arrestert etter å ha kommet med svært grove uttalelser på nett om den tidligere Nottingham og Liverpool-spilleren Stan Collymore (bildet). 21-åringen skal i slutten av januar fremstilles for varetekt, og universitetet i Newcastle sier de nå vil samarbeide fullt ut med politiet for å få en avklaring.
– Vi vil ikke tolerere noen form for rasistisk oppførsel fra noen av våre ansatte eller studenter, sier en talsmann for universitetet til tv-kanalen Skysports.
Utstilling med 22. juli i bakhodet
Norsk-iranske Roghieh Torvund og ni andre flerkulturelle billedkunstnere er invitert til å delta i en gruppeutstilling i New York. Utstillingen tok opp spørsmålene i kjølvannet av terrorhandlingene 22. juli.
– Først og fremst handler dette om å ta tak i myter som herjer nå i Europa og Vesten. En tankegang som har fått lov til å vokse frem på grunn av krisen og som gir seg utslag i fremmedfrykten vi ser nå, sier hun til utrop.no.