Frp-talsmann: asylbarn må få lov til å bli

Forskjell på folk: Fremskrittspartiets talsperson, Morten Ø. Johansen, mener det ikke er alle som blir utvist som blir igjen fordi de trives i Norge. Han mener man har en stor utfordring med UNE som ikke følger vedtak.
Foto: FRP.no
I Klassekampen i dag gir Fremskrittspartiets nye innvandringspolitiske talsperson, Morten Ø. Johansen (bildet), sin støtte til at asylbarn skal få lov til å bli i Norge. 
0Shares
Johansen mener det er forskjell på de som får avslag på sine søknader. Han viser til 18-årige Xhela, som ble utvist og oppholder seg ulovlig i landet.
Xhela fikk endelig avslag for to år siden. Du støtter en returnekter som oppholder seg ulovlig i Norge?
– Ja, nå er han her egentlig ulovlig. Han skulle ha returnert. En del nekter å returnere, fordi de synes det er mer bekvemt å være i Norge. Men denne gutten har et beskyttelsesbehov. Han er rett og slett livredd, sier Johansen til avisen.

– UNE er en utfordring

Xhela og lillebroren tilhører ei gruppe på rundt 400 barn som har opparbeidet seg tilknytning til riket etter endelig avslag på asylsøknaden sin. Stortinget mente man skulle tilgodese barna da de i 2006 vedtok en forskrift, som førte til at 470 personer fikk opphold. Siden ble det strammet inn igjen. Det var det ingen grunn til, mener flere stortingspolitikere, deriblant Heikki Holmås (SV) og Geir Bekkevold (KrF). 

Begge mener Utlendingsnemnda (Une) ikke har fulgt opp Stortingets intensjon, som var å gjøre dette til en permanent løsning. Morten Ø. Johansen reagerer på at Xhelas tilknytning til riket ikke tillegges vekt av Une, skriver Klassekampen.

Er du enig i kritikken av Une som har kommet fra stortingspolitikerne?

– Ja, de følger ikke regelverket som de har anledning til å bruke. Det er en stor utfordring vi har med UNE, sier Johansen.