Avlyttet 148.000 telefonsamtaler

Kommunalt politi: Innvandrerrådet i Oslo mener Oslo er en utrygg by for mange innvandrere. Et kommunalt politi vil kunne gi noe av tryggheten tilbake, mener de
Foto: Flickr/PARACUDA
Oslopolitiet avlyttet 148.000 telefonsamtaler for å felle en nigeriansk narkobande. 
0Shares
Ni vest-afrikanere, de fleste fra Nigeria, er nå dømt til strenge straffer i Oslo tingrett, ifølge Aftenposten. 
Hovedmennene var alle asylsøkere som hadde fått avslag på asyl og oppholdt seg her ulovlig. Gjerningsmennene opererte også under ulike kallenavn som “Success”, “Prince”, “Man” og “Rasta”.
Narkonettverk til 20 land
Kripos hadde alt spanet på banden i flere måneder da de bestemte seg for å pågripe tre kurèrer i Stockholm og Göteborg 10. og 11. juni 2010. Da hadde norsk politi samarbeidet tett med kolleger i Spania, Nederland, Tyskland og Sverige, og totalt har nettverket forgreninger til narkomiljøer i nærmere 20 land.
I Hanover døpte politiet samarbeidet for “Operasjon Orange”, mens Kripos her hjemme kaller den for “Operasjon Lima”. Tilsammen har ti personer blitt pågrepet omtrent samtidig, fem i Sverige og fem i Norge.

148.000 samtaler
Internasjonalt har politiet avlyttet 148.000 telefonsamtaler for å knekke nettverket. 8600 av disse var «norske», og over halvparten greide seg om narkosmugling og annen kriminalitet.
– Kommunikasjonskontrollen avslørte en meget høy aktivitet i banden, ifølge politikilder, skriver Aftenposten.