Det kommer færre asylsøkere

Et stadig sjeldnere syn: asylsøkere i Norge. Innstramningspolitikken har også ført til at staten sparer 2,5 millioner kroner, i følge beregningene fra statsbudsjettet.
Foto: Jessica Allande
  Det kom 9053 asylsøkere til Norge i fjor, noe som er litt mer enn 1000 færre enn året før. Det viser statistikk fra Utlendingsdirektoratet (UDI), melder P4. Siden 2009 har nedgangen vært på nesten 50 prosent. I fjor var det flest somaliere, eritreere og afghanere som søkte asyl. Karmøy best på introduksjon Det viser […]

 

Det kom 9053 asylsøkere til Norge i fjor, noe som er litt mer enn 1000 færre enn året før. Det viser statistikk fra Utlendingsdirektoratet (UDI), melder P4.

Siden 2009 har nedgangen vært på nesten 50 prosent.

I fjor var det flest somaliere, eritreere og afghanere som søkte asyl.

På vei: Det går bra med mennene på intro-programmet. Men kvinner og de som har helseproblemer har vanskeligere for å komme i jobb. ILLUSTRASJONSFOTO: Scanstockphoto

Karmøy best på introduksjon

Det viser tall fra Integrering- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

Tingrettsracer: asyladvokaten Arild Humlen har vunnet 10 av 14 saker mot UNE de siste to årene.
Foto : Wikimedia Commons

93 prosent av flyktningene i Karmøy som avsluttet sitt introduksjonsprogram i 2011 gikk ut i utdanning eller jobb.

Til sammenligning var gjennomsnittet i 2011 for hele Norge på 47 prosent.

Far drepte døtrene sine

Søstrene Zainab (19), Sahar (17), Geeti (13) og deres mor ble drept av familien fordi de var for «vestlige».

Søndag fant juryen i Canada den afghanske innvandreren Mohammad Shafia (bildet), kona Tooba Yahya og sønnen Hamid skyldig i drapene på Mohammads tre døtre og hans andre kone, melder CNN.

Shafia hadde to koner og fire barn. Han likte ikke hvordan de tre døtrene levde livet i Canada, og at moren støttet dem, skriver VG.

Davud dømt for planlegging av terror

Mikael Davud er dømt til sju års fengsel for terrorplanlegging i Oslo Tingrett. Shawan Sadek Saeed Bujak er dømt til tre og et halvt års fengsel, mens David Jakobsen er frikjent for selve terrorplanleggingen. Jakobsen dømmes likevel til fire måneders fengsel etter å ha hjulpet Davud med å anskaffe bombeingredienser. Dette er første gang noen har blitt dømt for terrorplanlegging i Norge.