Verden Rundt

 
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Fortsatt langt frem for reell likestilling på arbeidsplassen - 16.04.2024 Nynazistisk hattale på TV etterforskesGresk politi har innledet etterforskning av en […]

Nynazistisk hattale på TV etterforskes
Gresk politi har innledet etterforskning av en gresk nynazist som på britisk TV har truet med å gjøre innvandrere til såpe, melder NTB.

Kommentaren på Channel 4 var det Alexandros Plomaritis, en 44 år gammel nynazist som stilte til valg for partiet Nytt daggry i fjor, som sto for.

– Vi er klar til å starte ovnene. Vi skal gjøre dem til såpe for å vaske biler og fortauer. Vi skal lage lamper av huden deres, sa Plomaritis om innvandrere som mangler ID-papirer.

En talsmann for partiet, avviser anklagene og sier kommentarene bare var for å spøke med engelskmennene.

– Norges dobbeltrolle i Myanmar er uakseptabel
– Staten må være i Myanmar enten som bistandsaktør eller som næringslivseier ikke som begge deler, sier førsteamanuensis i historie og internasjonal politikk, Ketil Fred Hansen, ved Universitetet i Stavanger til NTB.

Kraftsalven kommer i forbindelse med president Thein Seins Norgesbesøk. Hansen er sterkt kritisk til hvordan norske myndigheter har gitt bistand gjennom Olje for Utvikling-programmet i afrikanske land hvor Statoil ville inn.

– Samme mekanismen inntrer nå i Myanmar, mener han.

Våpenhandel fortsetter tross innvendinger
Egypts forhandlinger med USA om å kjøpe F-16 fly og tanks av typen M1A1 Abrams vil gå som planlagt, forteller kilder i det egyptiske militæret til nettstedet egyptindependent.com.

Ifølge avisen skal ha kongressmannen Vern Buchanan og en rekke andre republikanske partifeller med sterke Israel-sympatier forsøkt å få Obama-administrasjonen til å avlyse handelen.

– USA kan ikke handle eller støtte diktatoren Morsi økonomisk, skal Buchanan ha sagt ifølge nyhetsbyrået Deutsche Presse Agentur.

Afghanske militærtolker får visumlettelse
Tolker, sjåfører og andre arbeidere som har bistått australske styrker utstasjonert i Afghanistan, og hvis liv står i fare, kan søke om spesialvisum, skriver The Australian. Under og etter Irak-krigen kom det totalt 563 irakere til Australia på samme vis.

Talsmann for det australske forsvaret, Stuart Robert, uttalte det ville være moralsk forkastelig å forlate afghanere som hadde risikert livet for å støtte australske militære og sivile tjenestemenn.

– Hundrevis av tolker har patruljert og kjempet tappert med våre soldater. Nå er det på tide å belønne dem med et nytt hjem, sa Robert til The Australian.