Afrika trues av overvekt

Fedme gir diabetes, og særlig er det innvandrere fra det indiske subkontinent som er utsatt, avslører nye analyser fra forskere ved Universitetet i Oslo.
Foto: flickr.com
About Latest Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Selverklært «islamhater» kan bli neste statsminister - 29.11.2023 Huseyn med historisk EM-bronse - 29.11.2023 NRK-kjendis utforsker egen adopsjonshistorie - 27.11.2023 I en kontinent som vanligvis har blitt forbundet med hungersnød, er overvekt på vei opp, går det frem i en studie utgitt […]

I en kontinent som vanligvis har blitt forbundet med hungersnød, er overvekt på vei opp, går det frem i en studie utgitt i Lancet Medical Journey. 

Ifølge studiet er årsakene de samme som i vestlige land: at folk er mindre fysisk aktive og går over fra en tradisjonell og kalorifattig til en mer «vestlig», og fett- og karbohydratpreget diett. Tallene viser blant annet at opptil 17,5 prosent av alle yrkesaktive voksne afrikanere i alderen 20 til 55 står i fare for komplikasjoner forbundet med overvekt, blant annet sukkersyke.

– Vi synes utviklingen er bekymringsfullt. Mange studier viser at det er mye verre overvektig, eller ha andre helseplager i fattige land, enn i mer velstående land, hvor man har tilgang til et allmennt helsevesen, sier forsker Ellen A. Nohr til Lancet Medical Journey.