Gikk nye veier i jobbjakten

Blogger for å få jobb

Said Hersi er en av mange flerkulturelle som sliter med å finne jobb etter endt høyere utdanning. Nå blogger han om problemet
Foto: Privat
Said Hersi ble ferdig med master i pedagogikk på Universitetet i Oslo i fjor. Men jobbjakten etterpå gikk lenge dårlig. Til slutt startet han en blogg for å belyse sin hverdag som flerkulturell jobbsøker. 

Siden den lykkelige dagen i desember da han fikk mastergraden, har han aktivt søkt jobb. Et par timer flere ganger i uka. Åpne søknader, søknader til utlyste stillinger, nav.no, finn.no. Uten hell.

Tidligere har undersøkelser vist oss at innvandrere fra Afrika og Asia med lenger enn fire års høyere utdanning hadde omlag tre ganger større andel overkvalifiserte enn resten av befolkningen.

Ifølge en undersøkelse fra Eurostat er 26 prosent med innvandrerbakgrunn overkvalifisert i jobben sin, mot 11 prosent av etnisk norske arbeidstakere.

Det skal være et forum for at kan skape oppmerksomhet rundt tiden som arbeidssøker.

”Jegtrengerjobb”
En dag fikk han nok. Nok timer brukt. Nok timer bak bøkene på skolen. Med samme skjebne som flere jobbsøkere etter endt utdanning. Fem år med studier viste seg ikke å være nok til å få en jobb han er kvalifisert til. Så han startet en nettside. Men det var ikke bare nok en blogg. Den vakte oppmerksomhet.

Jegtrengerjobb.wordpress.com har hatt 5000 besøkende etter bare to innlegg.

– Det som fikk meg til å starte nettsiden, var frustrasjonen over å legge så mye tid og arbeid i å søke jobber men kun få avslag på mail, forteller Said.

– Hjalp nettsida?

– Nettsida hjalp helt klart. Folk har aktivt hjulpet med å fortelle venner om dette og høre på arbeidsplassene deres. 

– Tror du mangelen på svar har noe med at du har et utenlandsk navn?

– Jeg har valgt helt bevisst å ikke spille på det og satset på mine kvalifikasjoner vil være gode nok til å skaffe meg en jobb.

Har du blitt støttet av offentlige personer?

 Jeg har fått masse tilbakemeldinger og blitt kontaktet av folk som har tilbud seg å hjelpe. Men jeg startet ikke bloggen kun for min egen del, men for å belyse at mange andre er i samme situasjon.

Hjelper andre 
– Du har nylig postet historien til Mohamed Elmabrouki, som også er jobbsøker. Kommer det flere lignende innlegg?

 Planen er å legge ut et nytt innlegg om et par dager. Jeg ønsker å rekruttere flere folk til å skrive.

Om du sliter med å finne jobb, eller har en historie som overkvalifisert søker, ta kontakt med Said Hersi på Facebook.