10 av 16 har fått relevant jobb etter praksis

Åpent sinn for mangfold

Tidligere traineer: Mina Khairalomoum (t.v) ogKhaoula Elouaer er nå faste ansatte i Telenor. Begge har gjennomgått rekruttprogrammer for flerkulturelle søkere.
Foto: Marcelo Corvalan
Gjennom programmene Open Mind og Integration skaffer Telenor seg talenter, uansett bakgrunn, funksjonsgrad eller etnisitet.

Inkluderingsprogrammet har som formål å få underrepresenterte grupper ut i arbeid, og gjennomføres både i Norge og i flere av bedriftens utenlandske selskaper. Blant annet ansetter man romfolk i Serbia, transkjønnnede i Thailand og voldsutsatte kvinner i Bangladesh.

Her hjemme retter tiltaket seg inn mot funksjonsnedsatte og personer med flerkulturell bakgrunn. 

– For oss er Open Mind og Integration vinn-vinn-prosjekter. Vi får kompetanse og ekstra motiverte individer som andre bedrifter går glipp av. Samfunnet får verdiskapning fordi folk kommer inn i arbeidsmarkedet istedenfor å sitte hjemme. Dette er et tiltak som er fokusert på kompetanse, og handler ikke bare om Telenor, men om et større perspektiv, sier Thor Philip Hauge, HR-sjef i Telenor Norge.

Vi får kompetanse og ekstra motiverte individer som andre bedrifter går glipp av.

– Vi trenger å få folk i jobb, særlig de som har flerkulturell bakgrunn, legger han til.

To millioner i tap
Som direktør i Open Mind har Ingrid Ihme mange års erfaring med å gjennomføre tilrettelagte arbeidslivstiltak for flerkulturelle arbeidssøkere og funksjonsnedsatte. Hun viser til NOU 2011:14 der det fremgår at det samfunnsøkonomiske tapet ved overkvalifisering er to millioner kroner per person i løpet av ti år.

Barne- likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen, som var på besøk på Telenor-hovedkvarteret for å høre mer om prosjektet, kom selv med en klar oppfordring:

– Dette viser at det er viktig for næringslivsbedriftene å ha en pådriverrolle for integrering på arbeidsplassen.

– Trives
Tunisiske Khaoula Elouaer har bodd halvannet år i Norge, og har har utdanning innen nettverk og kommunikasjon. Høsten 2012 begynte hun som deltaker i Integration og har praksisplass i radioplanleggingsteamet i Telenor. 

– Jeg trives under praksisen, og føler at programmet skaper nye muligheter, sier hun.

Elouaer har også gått på ulike kurs i prosjektarbeid og prosjektledelse.

– For meg har dette vært både verdifull arbeidserfaring, i tillegg til en språklig og kulturell vei inn i det norske arbeidslivet. Slike programmer er skreddersydde for oss flerkulturelle som har teknisk utdanning, men som sliter med å få en relevant jobb.

Flernasjonal styrke
Tilrettelegger i Integration, Mina Khairalomoum, fikk jobb i Telenor i 2010. Khairalomoum kom til Norge fra Iran i 1990. Hun tok utdanning i samfunnsøkonomi, men måtte sende 400 jobbsøknader før hun ble innkalt på intervju. Nå er hun i gang med å kurse Integrations femte kull med flerkulturelle kandidater.

– Vi har folk som allerede besitter høy og relevant teknisk kunnskap. Gjennom programmet sørger vi for at kandidatene får opplæring i en moderne bedrift, og kan bruke kompetansen sin.

Så langt har man klart å få ti av 16 kursdeltakere ut i relevant jobb, noe som hun synes er gledelig.

– For Telenor er det givende og en styrke å ha såpass mangfoldig kulturkompetanse. Vi har hatt deltakere fra mange ulike land som Iran, India, Russland, Pakistan, Nepal og Uganda i våre rekker.

– Hvorfor tror du at såpass få aktører i arbeidslivet gjennomfører slike tiltak?

– Jeg tror det kan hende at flere vil se på dette som ressurskrevende. Men jeg synes det er viktig å prøve. Om flere kunne tilbydd slike programmer, så ville det helt klart gagne høyt utdannede flerkulturelle som står med en eller begge føtter utenfor arbeidsmarkedet, sier hun.