Verden rundt

Frykter for Sør-Afrika etter Mandela

 
Foto: fotball.no
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Fredskonferanse under krigsfare - 24.04.2024 Slår på stortromma med Shabana-prisfest - 24.04.2024 – Hærverk møtt med motstandskraft og støtte - 24.04.2024 Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem (bildet), frykter at dagens ledere i Sør-Afrika ikke klarer å føre landet videre i Mandelas ånd, […]

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem (bildet), frykter at dagens ledere i Sør-Afrika ikke klarer å føre landet videre i Mandelas ånd, skriver Nettavisen.

Siem ledet Sør-Afrikas fotballforbund (PSL) fra 2007 til 2011, og kom tett innpå den nå avdøde Mandela personlig. Han er nå redd for at at etniske motsetninger og kampen om ressursene vil overskygge Mandelas ønske om en regnbuenasjon.

– I Sør-Afrika er det fremdeles veldig stor motstand mot en felles hvit og svart tilnærming. Og i dag er det også ganske mange som som sier at de hvite ikke fortjener de samme borgerrettighetene som de svarte kjempet for under apartheid. Det er trist for landet har mer enn nok ressurser til at alle folkeslag skal kunne leve der sammen, sier Siem til Nettavisen.