Hjelper deg med norsken

Barn som ikke kan godt norsk når de begynner på skolen, kan få tilbud om mottaksklasse
Foto: edenpictures
Flerkult er en gruppe som jobber på bibliotekene. De jobber med å hjelpe innvandrere å finne gode bøker og aviser på lettere norsk.  
0Shares

Det er stor forskjell på innvandrere. Noen har ikke gått på skole, andre har lang utdannelse fra universitet. Noen leser veldig bra og kan mange språk, andre er analfabeter. Det er også mange barn og unge som er innvandrere. 

Lærerne i Norge har et stort ansvar for å lære innvandrerbarn norsk. Lærerne må vite hvordan de skal jobbe med barn som kan mindre norsk enn andre. Elevene har krav på 10 måneder i mottaksklasse, men det er ikke lett å lære alt på denne tiden. Derfor trenger lærerne bøker som er laget spesielt for disse barna. De trenger også nettsider og spill på data som kan hjelpe dem.

Norske forlag lager ikke så mange lettleste bøker. Det kommer noen lettleste bøker fra Leseløver, Lesehest og Ekstra lett å lese, men dette er barnebøker. De er ikke tilrettelagt for andre grupper med lesevansker, for eksempel voksne. Flerkult mener Norge må bruke mer penger på å lage tilrettelagte bøker og andre hjelpemidler. Det skriver de på norskbibliotekforening.no.