Notiser

Ikke flinke nok: NAV-ansatte bruker ikke tolk når det er nødvendig. Foto: http://www.flickr
Foto: Jørgen Schyberg
Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 80 prosent får jobb På Rett Kjøl er […]

80 prosent får jobb

På Rett Kjøl er et tilrettelagt kvalifiseringsprogram for mennesker med minoritetsbakgrunn med individuell oppfølgning mot jobb. Målgruppen er flyktninger som nylig er bosatt i en kommune. 80 prosent av de som får hjelp av På Rett Kjøl kommer ut i arbeid. Til sammenligning har 55 prosent av deltakerne i Introduksjonsprogrammet i Trondheim kommune (INN) ut i arbeid eller utdanning ved endt program. Det skriver byavisa.no.

Flere innvandrere mottar sosialhjelp
Tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at om lag hver tredje sosialhjelpsmottaker i Norge er innvandrer.

– Det har oppstått en ny gruppe sosialhjelpsmottakere som sliter med å få egne ben å stå på, konstaterer Harald Tønseth, statsviter og seniorrådgiver i Statistisk Sentralbyrå. Rapporten han har utarbeidet viser at denne gruppen i stor grad består av enslige innvandrermødre, i oftest fra Afrika eller Asia.

– Hudfarge betyr ingenting for karrièren

Top 10-kåringen løfter frem førstegenerasjons innvandrere som har utmerket seg i norsk arbeids-, samfunns- eller kulturliv. I år fant kåringen sted i mars, og en av vinnerne er Hanan Jahr (35), markedssjef i Tine, skriver Aftenposten. Bak Top 10-kåringen står Leadership Foundation, et konsulentfirma ledet av Lisa Cooper,  selv svart og amerikanskfødt. Over 100 suksesshistorier og ni «Top 10»-kåringer er det blitt. «Et fantastisk nettverk», sier hun.

Støtter forslag om bussing 

Samfunnsdebattant Kadra Yusuf er bekymret for norskkunnskapene til minoritetsbarn i Oslo, og mener bussing av skoleelever fra østkanten til vestkanten, er et viktig og nødvendig tiltak.

– Innvandrerforeldre som ønsker at barna deres skal lære seg det norske språket og lykkes i Norge, må gjøre opprør. Det er ikke nok med gode lærere.

Hun støtter dermed forslaget til Mímir Kristjánsson, redaktør i Manifest Tidsskrift.