Notiser lettnorsk

Lærer seg norsk fortere Kombinasjonsklassen på Thor Heyerdahl i Larvik gjør det lettere for innvandrerungdommer å ta utdanning. Det mener tre unge innvandrere. De har klart å begynne på vanlig videregående. Det var fordi de gikk i kombinasjonsklassen først. – Det hjalp mye på språket å gå i kombinasjonsklassen. Vi lærte oss alt fra begynnelsen, […]

Lærer seg norsk fortere

Kombinasjonsklassen på Thor Heyerdahl i Larvik gjør det lettere for innvandrerungdommer å ta utdanning.

Det mener tre unge innvandrere. De har klart å begynne på vanlig videregående. Det var fordi de gikk i kombinasjonsklassen først.

– Det hjalp mye på språket å gå i kombinasjonsklassen. Vi lærte oss alt fra begynnelsen, sier Kaja Kupczyk (17), til Østlands-Posten.

Innvandrere får ikke jobb

6,5 prosent av innvandrerne er arbeidsledig. 3,6 prosent av alle i Norge er arbeidsledig. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Statistikken viser at antallet ledige blant innvandrere i Norge økte fra 6,0 prosent i november 2012 til 6,5 prosent i november 2013.

Mange tusen demonstrerte mot rasisme

Opp mot 10.000 personer gikk forrige søndag ut i gatene i Malmö for å demonstrere mot rasisme, skriver VG.

– Dette er en av de største demonstrasjonene jeg har observert i løpet av mine 41 år i politiet, sier Ewa-Gun Westford i Skånepolitiet til Aftonbladet.