Sagt siden sist

Portret U03 2009
Foto: oscar tawil vitry
Om rasisme, innvandring og flerkultur.

– Jeg har snakka med spilleren og han er lei seg og beklager hele opptredenen. Både han og vi som klubb tar sterk avstand fra diskriminering.

Trener i Notodden FK, Kenneth Dokken, i et intervju med Nordlys etter at Notoddens Martin Holmen fikk rødt kort rett før pause etter å ha kalt Alta IFs Håvard Nome for “jævla same”.

– Jo flere flyktninger vi får reddet, jo flere setter menneskesmuglere om bord på plimsollere, joller og tømmerflåter.  Vi må ikke komme i en situasjon hvor vi får sendt enda flere flyktninger på havet som vi så ikke klarer å redde. Samtidig blir vi nødt til å gjøre en større innsats for å redde dem som er der.

Utenriksminister i Danmark, Martin Lidegaard, til Dagbladet 20.04, i kjølvannet av tragediene med flyktninger som har druknet i Middelhavet.

– Fremmedkrigerne gir billige poenger til regimet fordi de da kan påpeke at denne konflikten skyldes intervensjoner utenfra, til og med fra Sverige og Europa. Noe som er en del av propagandakrigen til Assad for å skape sympati med regimet.

Lars Gule, forsker på ytterliggående islamisme, til NRK etter Syrias president Bashar Al- Assad i et intervju med svenske Expressen utnevnte skandinavere som de farligste IS-lederne i regionen.

– Jeg finner nesten ikke ord på at vi tillater dette i landet vårt. Og så kan man spørre seg om den formen for islamisme som praktiseres i Saudi-Arabia er den som man vil ha i Norge. 

Frps Christian Tybring Gjedde, til Nettavisen 16.04, som reaksjon på at en stormoské i Larvik kan ha blitt finansiert ved hjelp av smutthull i norsk lov.