LETTNORSK NOTISER

Innvandrere er skuffet

Bystyrepolitiker Elvis Chi Nwosu (Ap) er også kritisk til måten underlivsjekkene gjennomføres på.
Foto: Alejandro Decap
Innvandrere er skuffet Arbeiderpartiet (Ap) kan vinne Oslo for første gang på 20 år. Men det er bare én innvandrer øverst på partiets liste for valget. – Vi som sitter i bystyret nå har levert mye god politikk på flere områder. Men det står ikke innvandrere på de sikre plassene. Det er bare én av […]

Innvandrere er skuffet

Arbeiderpartiet (Ap) kan vinne Oslo for første gang på 20 år. Men det er bare én innvandrer øverst på partiets liste for valget.

– Vi som sitter i bystyret nå har levert mye god politikk på flere områder. Men det står ikke innvandrere på de sikre plassene. Det er bare én av ti. Det skjer i en flerkulturell by som Oslo. Det er ikke bra, sier Elvis Chi Nwosu (Ap) til VG.

Linda Noor
Foto : Farid Omer

Chi Nwosu står på 39. plass på høstens liste. Han sier mange er skuffet og overrasket. I dag har 11 av 20 representanter for Arbeiderpartiet i Oslo minoritetsbakgrunn.

Ny vri: Kanskje er egne taxi for kvinner ikke en så dum idé, spør vår spaltist.
Foto : Travis Modisette

NRK er ikke bra nok for innvandrere

Minoritetsbefolkningen følger i mindre grad med på NRK enn resten av befolkningen. Vi tror det er flere grunner til det, skriver Linda Noor (bildet) og Navjot Sandhu i en kronikk på Nrk Ytring. De jobber for Minotenk.

NRKs program om innvandrere heter «Migrapolis». Migrapolis har journalister med innvandrerbakgrunn lager program om andre personer med innvandrerbakgrunn. Vi mener at dette er et utdatert program. Journalistene i «Migrapolis» burde jobbet rundt i de forskjellige redaksjonene, ikke bare med «typiske innvandrersaker», skriver de.

Innvandrere tjener minst

For første gang er det over 800.000 med innvandrerbakgrunn i Norge. Innvandrere tjener  240.000 kroner mindre enn nordmenn, skriver VG.

– Tall viser at innvandrere med lang utdanning tjener i gjennomsnitt 45.000 kroner i måneden. Nordmenn med lang utdanning tjener 65.000. Det er fordi mange innvandrere har en jobb som ikke passer med utdanningen. Mange er overkvalifiserte. De har bedre utdanning enn den jobben krever, sier leder Knut Aarbakke i Akademikerne.