Sagt siden sist

 
Foto: Confederation of British Industry
Om innvandring, integrering og rasisme.

– Jeg visste minst om jødedommen. Og ble slått av hvor mye som er likt. Hvor mye vi har felles.

Ordførerkandidat Shoaib Sultan (MDG) i et portrettintervju med Aftenposten 2. august i forkant av valgkampåpningen til høstens kommune- og fylkestingsvalg.

– Lovendringene vil gjøre det vanskeligere for utleiere å tjene penger på ulovlig innvandring. Hensikten er å slå hardt ned på dem som leier ut farlige, møkkete og overbefolkede boliger.

Storbritannias kommunalminister Greg Clark (bildet) til Sky News 3. august om et nytt og strengere lovforslag som kan gi boligutleiere opptil fem års fengsel hvis de gjentatte ganger lar være å sjekke innvandrernes papirer, eller ikke kaster ut dem som ikke får forlenget visum.

– Flyktningene som kommer til Norge etter strabasiøse måneder på flukt gjennom Afrika, over Middelhavet og gjennom Europa, blir sittende og vente. Før søknadene deres blir behandlet, får de ikke rett til språkopplæring, de får ikke gå på skole, får ingen arbeidstillatelse og ingen mulighet til permanent bosetting. Flyktningene fratas i lange perioder muligheten til å integreres i det norske samfunnet.

Leder i Dagbladet, 5. august, under tittelen “Frp stopper integrering”.

– Vi ønsker å belyse hva som finnes der ute av ekstreme meninger og farlige holdninger. Derfor bestemte vi oss for å gjøre et show ut av det.

Komiker og arrangør Christoffer Schjelderup ved Stand Up Bergen til Bergensavisen 5. august. Tidligere i sommer aksjonerte flere komikere over hele landet sammen og gikk inn på en lukket gruppe på Facebook, hvor de kom i kontakt med rasister og ekstreme nasjonalister i Norge.