Sagt siden sist

 
Foto: Fremskrittspartiet
Om innvandring, flerkultur og rasisme.

– Velkommen til festning EU. Vi er styrtrike, kjører Tesla, fibernett, og 24/7-rasisme. Der er døra.

Twitter-profilen Justervesenet, @justervesen, 29.09.

– Går vi statistisk til verks, har siste valg dokumentert at nærmere 90 prosent av befolkningen mener at vi skal hjelpe syriske flyktninger. Og av de 10 prosentene som er skeptiske, vil godt under én prosent støtte de ekstreme synspunktene til Human Rights Service og nett-trollene.

Stig Jakobsen, sjefsredaktør i avisen iTromsø, i lederartikkelen Arven etter Behring Breivik.

– Nå på sosiale medier handler det meste om å klistre meningsmotstandere til et vedtatt onde. Jeg har selv fått klar beskjed: “Vi ser fram til at du skriver om din HRS-sympati i Dagbladet.” Værsågod! Jeg har nå stått fram som et dårlig menneske, og må ta støyten. Men folk med tynnere hud betakker seg når de merker ubehaget i debattkulturen. Mange vegrer seg for å si hva de tenker og føler om endringen som nå skjer med Europa og Norge. Du blir mistenkeliggjort. Du får uvenner. Du havner på lag Hege Storhaug og Per Sandberg.  

Sosiolog og samfunnsdebattant Kjetil Rolness' reaksjon til overnevnte artikkel, i sin helgekommentar Hatet mot Hege.

– Vi skal bosette, vi skal legge til rette for arbeid, utdanning og norskopplæring. Dette kommer til å bli dyrt. Dette kommer til å bli utfordrende. Vi må ikke late som om problemene ikke er der.

Finansminister Siv Jensen (bildet) i et intervju med Aftenposten, hvor hun spår massive integreringsutfordringer i årene som kommer.

«Ingen innvandrere er velkomne». «Ingen jævla innvandring».

Tekst på plakater brukt i en demonstrasjon i Torneå i Finland 3. oktober. Demonstrantene ville advare flyktninger mot å komme til landet. 

– Vi har plass nok; vi har råd til de investeringene det vil kreve; vi har de siste ukene vist at det ikke skorter på nordmenns hjertelag – og på toppen av det hele vil vi i det lange løp selv tjene på å bli litt flere.

Professor Victor Normann i en kronikk i Dagens Næringsliv 18. september. I kronikken tok han til orde for at Norge skal ta imot 100.000 flyktninger fra Syria.