Sagt siden sist

 
Foto: UK Home Office
Om innvandring, integrering og rasisme.

– Han er morsom, han snakker rett fra levra, han legger ikke skjul på noe. Han er en målrettet mann som har klart å bli veldig rik, helt selv. Slikt står det respekt av.

Russiske Pasha (18) til VGNett om den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump. Trump har blant annet gått inn for å anerkjenne Russlands annektering av Krim og lette sanksjonene mot landet, noe som har gjort den kontroversielle magnaten svært populær blant russere.

– Vi anser dette å inngå i en vestlig kontekst hvor det har blitt mer og mer normalisert å snakke om “de andre” ved å utpeke én syndebukk, nemlig konservative muslimer, istedenfor å nærme seg problemstillinger fra et prinsipielt grunnlag. At representanter for sentrum-venstre gjør dette, er overraskende og bekymringsfullt.

Lærerutdannerne og utdannings- og mangfoldsforskerne Tony Burner, Halla Bjørk Holmarsdottir, Hein Lindquist og Vibeke Solbue, i kronikken Et kritisk blikk på Agendas policynotat om integrering, publisert 17.08 i Drammens Tidendes nettutgave.

– Hun har sagt at den frie flyten av mennesker fra Europa må reduseres. Det har hjulpet henne å vinne støtten fra Tory-ministere som stemte for “brexit”.

Richard Hayton, politikk-professor ved Universitetet i Leeds, sier til VGNett at han tror Storbritannias statsminister Theresa May (bildet) kommer til å gå tungt inn for å redusere innvandringen.

Utlendinger er overrepresentert i kriminalstatistikken. Men det er ingen holdepunkter for at det gjelder flyktninger og asylsøkere.

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum på lederplass om debatten om utlendinger og kriminalitet.

– Når politikere i fjor sommer skulle overby hverandre i hvor mange flyktninger og asylsøkere Norge skulle ta imot, så visste de, dersom de er noenlunde realitetsorienterte, at dette ville medføre flere voldtekter og andre grove integritetskrenkelser. Kvinner og barn ofres på asyl- og flyktninginstituttets alter.

Thomas Utne Pettersen, politiinspektør i Sør-Vest politidistrikt, i en kronikk i Haugesunds Avis, som skapte kontrovers og startet den ovennevnte debatten.