Sagt siden sist

 
Foto: Arienne Davey/www.photographybyarienne.com
Om innvandring. rasisme og flerkultur.

Seksjonen i denne utgaven er spesielt tilegnet reaksjonene etter den overraskende valgseieren til Donald Trump i presidentvalget i USA.

– Forresten, du er våken. Du har ikke hatt en forferdelig drøm. du er heller ikke død, og du har heller ikke endt i opp i helvete. Dette er ditt liv nå, dette er vårt valg. Dette er oss, vårt land og virkeligheten.

Rachel Maddow (bildet), åpent lesbisk liberal politisk kommentator i MSNBC i øyeblikket etter at tallene som bekreftet valgseieren til Donald Trump ble offentliggjort.

– Jeg håper at vi kan samarbeide om forholdet mellom våre land og om internasjonale spørsmål. En dialog mellom Washington og Moskva er i begge lands interesse.

Russlands president Vladimir Putin, ifølge nyhetsbyrået RIA.

– Båndene mellom EU og USA er dypere enn politiske endringer. Vi vil fortsette å arbeide sammen, og vi vil gjenoppdage styrken til Europa.

EUs utenrikssjef Federica Mogherini.

– Gode nyheter. Demokratiet lever fortsatt. Vestlig sivilisasjon har frigjort seg fra det ideologiske fangenskapet.

Ungarns statsminister Viktor Orban på sin Facebook-side.

– Trump representerer en politikk som setter folk opp mot hverandre i stedet for å bringe folk sammen; som ignorerer klimaendringer i stedet for å takle det. Han har gjennomført en valgkamp preget av løgn, sexisme og vulgært språkbruk. Jeg er bekymret for hva dette valget vil bety for USA og resten av verden.

Lederen for Det Grønne partiet i Nederland (GroenLinks), Jesse Klaver.