Sagt siden sist

Lily Bandehy mener debatten om islam er viktig å ta og at den må kunne føres fritt uten at man skal være redd for å bli stemplet som "islamhater"

– CDU erklærer sin uenighet og avvisning til alle former for BDS-aktivitet (jour. anm. boikott, deinvesteringer og sanksjoner mot Israel) og fordømmer disse aktivitetene som antisemittiske. CDU vil med besluttsomhet stå imot alle fiendtlige handlinger som Israel står overfor. CDU understreker sitt sterke vennskap med Israel og fortsetter å arbeide for en fredelig løsning på konflikten mellom Israel og palestinerne.

Fra en resolusjon vedtatt på landsmøtet i Det kristendemokratiske partiet i Tyskland (CDU) tidligere denne måneden.

– Jeg er ikke typen som blir skremt. Jeg har overlevd Khomeini-styret og dermed overlevd helvete. Jeg får de utroligste kommentarene på bloggen min. De sier jeg har vært elskerinnen til Breivik, og at de har bilder av det. De idiotene tenker ikke på at jeg er dobbelt så gammel som Breivik.

Lily Bandehy (bildet) i et intervju med Nettavisen, 17.12.

– I min levetid har sånne som meg gått fra å være fremmede til å bli helt hverdagslige. Forhåpentlig skjer det samme med dem som blir sett som fremmede nå. De færreste av oss tror det kommer til å gå av seg selv, at det blir smertefritt eller uten gnisninger.

Cathrine Sandnes i en helgekommentar i Dagbladet om hvordan det var å vokse opp som koreansk adoptivbarn.

– For å sette det på spissen, så har vi et kritthvitt kommunestyre i Tromsø kommune. De aller fleste er hvite med norsk etnisk bakgrunn. Der må nok vi som politikere, inkludert mitt eget parti, ta selvkritikk for ikke å sette nok folk med innvandrerbakgrunn på listene til lokalvalget.

Tromsø Aps Jarle Heitmann til itromso.no 13.12.

– Hva som foregår her er etnisk rensning. Militæret dreper menn, slakter ned barn, voldtar kvinner, og brenner og plyndrer hus. Dette gjøres for å tvinge befolkningen til å krysse elven inn til Bangladesh.

John McKissick fra FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) til BBC.