Sagt siden sist

 
Foto: nhh.no
Om innvandring, integrering og rasisme.

– En slik skjerping er nødvendig for å tette hull i eksisterende lovverk. Vi ser at flere utlendinger blir utnyttet i arbeidsmarkedet, og kreativiteten for å finne nye måter å gjøre det på øker.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug uttaler seg til VGNett om en mulig skjerping av straffebestemmelsene for nordmenn som utnytter utlendinger i arbeids- og boligmarkedet.

– Jeg trives i Sverige og har ingen problemer i Rinkeby. Her er det over 100 nasjonaliteter. Her bor kurdere, arabere, brasilianere, tyrkere, grekere, jugoslaver, det er folk fra alle land. Det er også noen fra Kina og Mongolia her. Og mange somaliere. Men vi har ikke noen problemer med noen av dem.

Svensk-kurdiske Ehsan Brifkany til Nettavisen om sin opplevelse av å bo i forstaden Rinkeby. 

– Norges Handelshøyskole kan ikke se at behovet for et slikt forbud verken er dokumentert eller sannsynliggjort. Et mer pragmatisk forslag, hvor det gis hjemmel til å løse eventuelle problemer gjennom samtaler og praktiske tiltak, vil langt være å foretrekke.

Slik svarer rektor Frøystein Gjesdal (bildet) ved Norges Handelshøyskole til VGNett om regjeringens forslag om å forby plagg som helt eller delvis dekker ansiktet i barnehager og utdanningsinstitusjoner.

– Vi aksepterer ikke at unge kvinner i Norge ikke kan leve sine liv i frihet. Vi aksepterer ikke at kvinner risikerer liv og helse når de krever sin frihet og bryter med sosial kontroll i en patriarkalsk æreskultur. Vi aksepterer ikke at kvinner oppfattes som familiens eiendom.

Shabana Rehman, leder for gruppen Sekulær Feministisk Front, til Nettavisen. Rehman var en av appellantene under en demonstrasjon mot æreskultur som ble nylig avholdt utenfor Stortinget.

– Restriksjonene er verken tidligere eller nå basert på etnisitet, religion eller tro. Disse regjeringene svarer ganske enkelt ikke til våre grunnleggende sikkerhetskrav.

Kilder i Trump-administrasjonen til Washington Post om de nye reiserestriksjonene, som for første gang omfatter ikke-majoritetsmuslimske land som Venezuela og Nord-Korea.