Gir integreringen et nytt ansikt

 
Foto: Enhet for mangfold og integrering - OXLO
Unge innvandrere som har har gitt integreringen i hovedstaden et løft har blitt hedret i løpet av siste uke med en ny fotoutstilling i Oslo rådhus.

Rapartist Adam Ezzari, friidrettsstjernen Ezinne Okparaebo, lokalpolitiker Seher Aydar og forfatter Adel Khan Farooq. Kanskje har du hørt om dem, kanskje ikke?

Sist uke ble portretter av alle disse 24 personene utstilt i Rådhusgalleriet, hvor utstillingen Oxlo Champions ble åpnet. Utstillingen er et ledd i en uke med en rekke arrangementer for å sette søkelyset på det arbeidet som gjøres med integrering i hovedstaden.

 
Foto : Enhet for mangfold og integrering - OXLO

– Eksempler til etterfølgelse
Fotoutstilingen er arrangert av Enhet for mangfold og integrering (EMI) i Oslo kommune. Med seg på laget har de hatt fem fotografer, som fulgte fotoobjektene tett i forkant av utstillingen.

– Vi ønsker å løfte frem modige unge stemmer som har en historie å fortelle. De har alle brutt barrierer eller gjort noe for andre, forteller enhetsleder i enhet for integrering og mangfold, Rowena B. Teodocio, til vartoslo.no.

Alle de 23 utvalgte har utmerket seg på ulike områder, innen samfunnsdebatt, frivillighet, idrett, kunst musikk og entreprenørskap.

 
Foto : Enhet for mangfold og integrering - OXLO

– De er alle, eksempler til etterfølgelse, sa Oslo-ordfører Marianne Borgen under utstillingsåpningen.