Houshyar representerer Norge i døve-OL

Houshyar fra NM.
Foto: Bjørn Røine
Kumite-utøver Ali Reza Houshyar fra Tiger Karateklubb var eneste norske kampsportutøver som søkte om deltakelse og har nå blitt offisielt tatt ut til lekene.
12Shares

Lekene går av stablene i Brasil i perioden 28.april-15.mai og Houshyar deltar i herrenes -67 kg-klasse. Sammen med trener Wayne Otto forbereder Houshyar seg til lekene to ganger i uka på kampsportforbundets landslagssenter ved Skullerud i Oslo.

Klubbkamerat og tidligere landslagsutøver, Steffen Larsen, har gitt Houshyar svært gode skussmål og lagt frem en inngående speider-rapport på hvilket nivå som eventuelt møter ham i døve-OL.

Sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, ser muligheter.

– Dette er en unik mulighet for Houshyar til å representere kampsportutøvere som har nedsatt hørselsevne i Norge, sier Jacobsen. Han sier videre at nå som Houshyar har blitt tatt ut av NIF kan dette være med på å øke kampsport-interessen for utøvere med annen nedsatt funksjonsevne og at det kan gi et nasjonalt løft for para-kampsport.

Til daglig jobber Houshyar på Rema 1000 i Lakkegata. I et intervju i Aftenposten forteller Houshyar hva jobben betyr for ham.

– Jeg søkte mange jobber og opplevde at det var vanskelig å bli ansatt som døv. At jeg ble ansatt, betyr alt for meg. Jeg trenger å være våken og følge med, forteller Houshyar.