Hani vil gi nytt perspektiv til «P3morgen»

Halvparten av medlemmene i den nye P3-redaksjonen har flerkulturell bakgrunn. Fra venstre: Tete Lidbom, Henning Bang, Karsten Blomvik, Hani Hussein, Adelina Ibishi og Egil Skurdal
Foto: Jonathan C. Vivaas Kise
Hani Hussein er klar for å våkne tidlig fremover. Hun er en av de nye stemmene som skal vekke folk om morgenen.
35Shares

– Jeg må innrømme at jeg har hørt på P3morgen hver dag siden jeg var på audition, sier Hussein til Utrop.

Den muntre stemmen skal snart få morgentrøtte nordmenn opp av senga og gjennom morgenrutinen før skole og jobb.

Med bakgrunn fra Latter Live, P13, P1 og studentradioen Radio Nova, er komiker Hani Hussein klar til å være utegående reporter for P3morgen sammen med Henning Bang og Egil Andreas Skurdal. I studio sitter Adelina Ibishi, Tete Lidbom og Karsten Blomvik. Alle unntatt Ibishi er nye i programmet.

– Ja, jeg er klar for å våkne tidlig. Ja, målet mitt er å møte Martin Ødegaard, skrev komiker Hani Hussein da hun annonserte sin nye jobb til sine Instagram-følgere.

Hun sikter til Martin Lepperøs uttalelse da han sa farvel til Ibishi og trakk seg som programleder i P3morgen.

– Jeg skal ikke slutte av noen annen grunn enn at det er litt for tidlig for meg, sa Martin til P3, da han gjorde det kjent at han skulle slutte som programleder.

STANDUP: Under NRKs “Latter Live” vitser Hani Hussein om alt fra da hun møtte Putin og Trump i trappa, til da hun var litt for god til å fake en nødsituasjon.
Foto : Privat

Et nytt perspektiv

– Jeg ønsker å bidra med et perspektiv P3morgen ikke har hatt tidligere. Jeg vil også bidra med mye morsomheter og interessante saker om film, fotball og humor, sier Hussein til Utrop.

Å være utegående reporter blir bare barnemat for standup-komikeren Hani Hussein, som har opptrådt på Latter Live. Standup -arrieren hennes startet i standup-hovedstaden New York.

Det var ikke gratis for en ung dame i tidlig i 20-årene å komme seg til andre siden av atlanteren. I et tidligere intervju med Utrop forteller hun om veien dit: Hun kapret en plass som rådgiver i Somalias FN delegasjon i New York.

Hussein er ikke redd for å tulle med sin somaliske bakgrunn. Da hun for førset gang sto på en standup-scene i New York og introduserte seg som norsk, begynte publikum å flire.

– Hei folkens! Jeg er fra Norge. Jeg kom for å forvirre presidenten deres.

Åpningsvitsen hennes spilte på Trumps utspill om at han ikke ville ha folk fra “drittland” som Somalia, men flotte mennesker som de fra Norge.