Shayan opplevde skrekkulykke – vil bli fotballjournalist

Norsk-iranske Shayan overlevde skrekkulykke på skoletur. Nå får han oppfylt drømmen om å bli sportsskribent.
Foto: Privat
Shayan Jalilian er veldig glad for at han er kommet inn på journalistikkstudiet etter en brannulykke på skoletur for tre år siden.

For tre år siden troppet Shayan Jalilian (19) opp opp hos mediesenteret til IK Start for å spørre om han kunne jobbe for dem.

Jalilian kom til Norge fra Iran, sammen med sine besteforeldre i 2007. Etter å ha bodd ti av sine første år i Norge i Grong i Trøndelag, bestemte familien seg for å flytte til Kristiansand.

Jobben ga Shayan smaken på livet som sportsjournalist, og han bestemte seg for å gå for det. Siden har han også fått jobbe frilans for Fædrelandsvennen.

– For to måneder siden fikk jeg skrive min første fotball-sak for dem. Det var veldig gøy, sier han til VG.

Overlevde forbrenning

Shayan overlevde også for tre år siden en brannulykke. Tre dager ut i det første året på videregående, i 2017, dro Shayan og resten av klassen på en tur for å bli bedre kjent.

– Jeg og tre-fire andre satt rundt et stormkjøkken, da en person helte rødsprit på på stormkjøkkenet. Plutselig sto jeg i full fyr, og jeg hylte og skreik, forteller han til TV 2.

Folk rundt fikk i all hast fraktet Shayan til et vann i nærheten. Han var bevisst i fem til ti minutter før alt gikk i svart.

Shayan lå i koma flere dager på Haukeland universitetssykehus i Bergen. To måneder etter ulykken var han, mot alle odds, tilbake på skolebenken.

Fulgte drømmen

I sommer kom han inn på journalistikkstudiet i Kristiansand. Nå gleder Shayan seg til tre år på journalistikkstudiet.

– Så er drømmen å sitte i et studio og formidle fotball. Jeg vil dele og skrive om fotball, og være først ute med de store sakene. Det får jeg en skikkelig drive av.

Hans råd er å alltid følge drømmen.

– Uansett hvor du kommer fra, hva som skjer deg og hva du går igjennom, så kan du få til det du drømmer om, sier Shayan til VG.