Shayan opplevde skrekkulykke – vil bli fotballjournalist

Norsk-iranske Shayan overlevde skrekkulykke på skoletur. Nå får han oppfylt drømmen om å bli sportsskribent.

For tre år siden troppet Shayan Jalilian (19) opp opp hos mediesenteret til IK Start for å spørre om han kunne jobbe for dem.

Jalilian kom til Norge fra Iran, sammen med sine besteforeldre i 2007. Etter å ha bodd ti av sine første år i Norge i Grong i Trøndelag, bestemte familien seg for å flytte til Kristiansand.

Jobben ga Shayan smaken på livet som sportsjournalist, og han bestemte seg for å gå for det. Siden har han også fått jobbe frilans for Fædrelandsvennen.

– For to måneder siden fikk jeg skrive min første fotball-sak for dem. Det var veldig gøy, sier han til VG.

Overlevde forbrenning

Shayan overlevde også for tre år siden en brannulykke. Tre dager ut i det første året på videregående, i 2017, dro Shayan og resten av klassen på en tur for å bli bedre kjent.

– Jeg og tre-fire andre satt rundt et stormkjøkken, da en person helte rødsprit på på stormkjøkkenet. Plutselig sto jeg i full fyr, og jeg hylte og skreik, forteller han til TV 2.

Folk rundt fikk i all hast fraktet Shayan til et vann i nærheten. Han var bevisst i fem til ti minutter før alt gikk i svart.

Shayan lå i koma flere dager på Haukeland universitetssykehus i Bergen. To måneder etter ulykken var han, mot alle odds, tilbake på skolebenken.

Fulgte drømmen

I sommer kom han inn på journalistikkstudiet i Kristiansand. Nå gleder Shayan seg til tre år på journalistikkstudiet.

– Så er drømmen å sitte i et studio og formidle fotball. Jeg vil dele og skrive om fotball, og være først ute med de store sakene. Det får jeg en skikkelig drive av.

Hans råd er å alltid følge drømmen.

– Uansett hvor du kommer fra, hva som skjer deg og hva du går igjennom, så kan du få til det du drømmer om, sier Shayan til VG.