Flyktningen Bashir fullførte sveiserdrømmen

Syriske Bashir Othman har har oppfylt drømmen om å få seg jobb som sveiser i Norge.
Foto: Ingunn Klævahaugen
Krigsflyktning Bashir Othman kom fra Syria til Norge med en stor drøm om å jobbe som sveiser. Hos Dagestad Mekaniske Verksted har han fått oppfylt drømmen.

I 2018 var Othman en del av Stoppested Verdens dokumentar. der han fortalte om sin største drøm, nemlig det å få jobbe som sveiser i Norge.

Ett år senere begynte han å jobbe som sveiser hos Dagestad Mekaniske Verksted i Brumunddal.

– Jeg var redd for at jeg ikke kom til å få meg jobb på grunn av språkutfordringene. Jeg ble så glad da jeg fikk denne jobben, og jeg ville ikke vært noe annet sted, sier Othman om arbeidsplassen, sier han til Ringsaker Blad.

Lars Høsøien Dagestad, leder i bedriften, forteller at de ble tipset om at Othman kunne passe inn hos de.

– Det har han også gjort. Han er en fenomenal medarbeider. Han gir det lille ekstra, er flink og har en god sans for humor, forteller Dagestad til bladet.

Lager utstillingsprodukt

To år etter at han uttrykte sin drøm om å bli sveiser, lager Bashir en 2,5 meter stor globus som skal brukes i en utstilling i Hamar kulturhus.

Utstillingen globusen er en del av heter “Rom for alle” og er laget av Chiara Nath i samarbeid med Stoppested Verden.

– Det er jo nesten litt symbolsk at det er Bashir som lager globusen. Det gir følelsen av at sirkelen er sluttet, og det er så fint å få se at han har fått oppfylt sin drøm, sier festivalsjef i Stoppested verden og programansvarlig i Hamar Kulturhus, Mocci Ryen, til bladet.