Listetopp i Finnmark MDG avgjort

Farid Shariati, sosialpolitisk talsperson og sentralstyremedlem for Miljøpartiet De Grønne. Nå førstekandidat i MDG Finnmark til stortingsvalget 2021.
Foto: MDG
Farid Shariati tydelig vinner etter lørdagens nominasjonsmøte. –Å ha synlige rollemodeller man kan identifisere seg med er en viktig inspirasjonskilde, sier Shariati.
72Shares

Shariati var svært motivert til å bli listetopp, og tror han har muligheten til å komme inn på Stortinget.

– Det handler om at MDG må få en sterk stortingsgruppe til valget, og den stortingsgruppen burde ha en representant fra Finnmark. Jeg har høy selvtillit på at jeg skal kunne få det til. Gjennom erfaring har jeg skjønt hvilke tilpasninger man må gjøre og hvilke behov man har i Finnmark.

Hvorfor var det er viktig valg?

– Det er flere årsaker til det. For det første er det viktig at MDGs gjennombrudd går gjennom i nord. Vi er veldig stolte over å kunne representere mange samfunnsgrupper. Jeg er ikke bare politiker, men et symbol på det moderne Norge og det moderne Finnmark.

Hva han tror slike valg betyr mye for mange.

– Vi er et parti som tror på at ulikhet og mangfold er en styrke. Da er det viktig at vi som skal representere de lovgivende og de politiske partienes profiler også gjenspeiler de ulike bakgrunnene folk har i samfunnet. Vi trenger flere ulike rollemodeller som er synlige. Det er en mangelvare i norsk poltikk.

Han påpeker at naboland og søskenparti har kommet lenger på det feltet, og at effekten av det er tydelig:

– Å ha synlige rollemodeller man kan identifisere seg med er en viktig inspirasjonskilde. Vi vet at det er viktig å dette i bøker, filmer og i arbeidslivet, og det er like viktig i politikken, sier Shariati.

Kan et slikt valg skape splid innad i partiet?

– Det skal det ikke gjøre. Mitt budskap det samme: Vi er ett parti – vi er ett fylke, enten så taper vi sammen, eller så vinner vi sammen. Uansett gjør det som ett lag. Jeg er overbevist om at hele partiet tenker likt. Vi blar til neste side og ser fremover til neste utfordring.