Booker internasjonale artister

Drammen santchez
Foto: Kari Bye
Alt begynte da han samlet sammen artister til en veldedighetskonsert i Bø etter en sultkatastrofe i Somalia for 20 år siden. Nå har Ricardo Sanchez rukket å bli en av Skandinavias fremste bookere for internasjonale artister.
0Shares

Vi møter Sanchez på hans kontor på Union Scene i Drammen, hvor han har ansvaret for verdensmusikk. Union Scene har blitt et viktig sentrum for nettopp verdensmusikk i Norge etter at Sanchez tok over. Norsk-bolivianeren jobber i disse dager iherdig med neste års program, og han planlegger flere store overraskelser.

Hvordan går det om dagen?

– Det går bra. Det har vært en travel høst med mye booking av artister. For tiden jobber jeg med å booke den latinamerikanske jazzartisten Ruben Blades hit. I tillegg holder jeg på med booking og planlegging av hele programmet for neste år. Så vi går en spennende tid i møte.

Drammen santchez
Foto : Kari Bye

Mange av artistene du har fått til Drammen har aldri vært i Skandinavia tidligere. Hvordan klarer du å få dem hit?

Drammen santchez
Foto : Kari Bye

– Det handler mye om rykte og levering. Mange av de store artistene tenker at Norge er et stille land hvor det skjer lite, men når de først kommer hit så blir de imponert over mottakelsen. Vi sørger for at alt fra henting på flyplassen til kost og losji, og ikke minst konserten, går smertefritt. Da blir det mye enklere å få dem hit igjen. Dessuten sprer ryktet seg raskt og andre artister blir dermed mer positive når de vet at alt blir tatt hånd om.

Drammen santchez
Foto : Kari Bye

Hva er det med musikk som tiltrekker deg?

– Jeg har så lenge jeg kan huske hatt sansen for rytmer og lyder, og har alltid drevet med det i en eller annen form. Musikk kan være en slags healing for sjelen. Spesielt verdensmusikk, som er mitt interessefelt. Jeg er ikke opptatt av å bare ha store navn. Jeg prøver heller å gi publikum glede og en unik opplevelse, som både underholder og gir spirituelt påfyll.

Du har nådd langt siden du kom til Norge for 25 år siden. Hvordan skjedde det?

– Det begynte i 1992 da jeg bodde med min ekskone i Bø i Telemark. På den tiden var det en sultkatastrofe i Somalia som kostet mange liv. Katastrofen gjorde et sterkt inntrykk på meg, og jeg ønsket å hjelpe til med det jeg kunne best: musikk. I samarbeid med Røde Kors hentet jeg både kjente og ukjente artister til Bø og klarte å samle inn 60.000 kroner til inntekt for ofrene for katastrofen. Det var da jeg innså at det var dette jeg ville drive med. Så flyttet jeg til Oslo og ble kjent med Miloud Guiderk fra Cosmopolite og begynte som daglig leder der. Resten er historie.

Hva er nøkkelen til suksess, slik du ser det?

– Å tro på seg selv. For ingen andre kan gjøre det for deg. Når du har en overbevisning på at du er god nok til å klare noe, vil ingenting hindre deg på veien.

Navn: Ricardo Sanchez
Bakgrunn: Fra La Paz, Bolivia. Kom til Norge i 1987. Har jobbet som daglig leder i Cosmopolite i en årekke før han flyttet til Drammen og Union Scene.
Aktuell som: Produsentkoordinator for World Music, tilknyttet Union Scene i Drammen.