Skjønnhetsblogger satser høyt i missekonkurranse

Camilla Mecifi-Solheim kjemper om finaleplass i årets Miss Norway.
Foto: Dino Serrao
Norsk-algirske Camilla Mecifi-Solheim gir jernet for å bli finalist under årets utgave av Miss Norway.

Sammen med 20 andre konkurrerer hun om en finaleplass under årets Miss Norway.

– I januar sendte jeg e-post og meldte meg på konkurransen. Så fikk jeg etter noen uker vite at jeg hadde gått videre, og ble selvfølgelig veldig glad.

Camilla bor på Romsås, har far fra Algerie og mor fra Trøndelag. Til vanlig studerer 21-åringen på Blindern og blogger om skjønnhetsprodukter.

– Siden jeg er interessert i skjønnhet og mote, er Miss Norway en god plattform å få på CV-en. Vi må skaffe oss poeng gjennom sponsoroppdrag, intervjuer og frivillig arbeid. Spesielt nå under pandemien er det en utfordring å få sponsorer, siden mange firmaer er i en vanskelig situasjon, eller i ferd med å gå konkurs. Nedstengingen rammer oss alle på ulike måter.

Ligger på topp ti

Fra arrangørene får Camilla vite at hun er på topp ti, og kan sikre avansement til finalerunden.

– Utover de neste ukene skal vi ta finalebilder. For Miss Norway-bloggen har jeg også fått tatt bilder med kjendisfotografen Dino Serrao fra Italia. Frem til nå har vi hatt møter på Zoom grunnet reiserestriksjonene, spesielt siden mange av deltakerne ikke bor i Oslo. Nå er det litt spennende at vi kan treffes i virkeligheten.

Samtidig handler konkurransen om mer enn bare å vise seg frem, hevder hun.

– Vi må også gjøre en innsats for nærmiljøet. Jeg har meldt meg på et nærmiljøprosjekt som heter «Alna for alle», en frivillig organisasjon som tilbyr aktiviteter for barn og unge, noe som er spesielt viktig å få til nå som mange må holde seg hjemme.

En annen av hennes hjertesaker er å hjelpe de hjemløse.

– Norge er et av verdens rikeste land, da spør jeg meg selv: «hvorfor har vi egentlig hjemløse her i Norge, hvis vi er av de rikeste i verden?» Noen sier: «nei, den person har valgt å ha det sånn», men at the end of the day så er vi jo alle mennesker. Og vi burde hjelpe hverandre, og ha medmenneskelighet mot hverandre, skriver hun på bloggen sin.

Språkinteresse

Camilla snakker norsk, engelsk og arabisk, og studerer fransk på universitetet.

– Språk er noe som jeg finner interessant. Gjennom språk blir vi kjent med nye mennesker og kulturer, og kan knytte bånd sammen.

I ukene fremover vil hun se hvordan det går videre i Miss Norway.

– Selvsagt ville jeg blitt glad om jeg kom til finalen, så får jeg ta det derfra. Ellers kommer jeg til å fortsette å studere, jobbe og blogge, gjøre de ting som jeg liker å gjøre.