Slik tilbrakte blogger Vita påsken

Norsk-iranske Vita og Wanda har tilbrakt årets påskeferie i hovedstaden.
Vita Mashadi (28) har gjort noen store grep under pandemien, og tilbrakte årets påske i Oslo.
8Shares

Sammen med tvillingsøsteren Wanda er hun kjent som blogger og TV-personlighet. Overfor minmote.no snakket hun om hvor viktig det har vært å prioritere menneskene rundt seg, og egenpleie under pandemien.

– Jeg har vært opptatt av å ta vare på meg selv, i den grad at trening og velvære har vært en viktig prioritering. Jeg har funnet ekstremt mye glede i å være ute, stå på ski, fjellturer, gå på ski, løpe ute i frisk luft og så videre.

Under strenge restriksjoner sier hun at ting har gått overraskende godt.

– Jeg har fra dag en prøvd å være flink til å tenke positivt, og ikke tenke så mye på selve pandemien vi står i, men jeg merker jo at noen dager er kjipere enn andre. Heldigvis har jeg en samboer, kollega, søster og bestevenn, som jeg bor meg og er med 24/7. Det har hjulpet meg ekstremt mye gjennom det siste året. Jeg har ikke følt noe på ensomhet. Wanda og jeg har vært tydelige på at vi må være flinke til å fokusere på alt det bra.

Satset på Oslo-påske

I år har hun satset på en solfylt bypåske med Wanda.

– Jeg er jo et påskebarn, født i april, så påskestemningen er alltid på plass. Det skal dog sies at med litt sol, så er jeg ganske fornøyd, og hvis jeg samtidig får vært med noen få venninner, så er jeg ganske fornøyd altså.

Ukehandel som ny rutine

Under pandemien har hun også fått nye hobbyer.

– Jeg har for eksempel aldri vært så mye ute på vinteren som jeg var denne vinteren. Jeg har stått og gått masse på ski, vært ekstremt mye ute og løpt, også i snøstorm.

I tillegg har tvillingssøstrene begynt å ukehandle.

– Jeg personlig hater matbutikken, og å finne ut hva man vil ha til middag. Siden korona kom har vi hver mandag planlagt frokost, lunsj og middager til hele uken, og handlet inn alt. Så er det bare å glede seg til neste gang man skal spise, uten og krangle over hva vi skal ha til middag, eller at man ikke orker og dra på butikken. Det er faktisk også helt sant at man sparer enormt mye penger på å ukehandle.