Norsk-afghaner ble butikksjef

Khaled Samimi kom som enslig mindreårig asylsøker. Nå har han sjefsjobb i Kiwi.
Foto: Skjermdump/kiwi.no
– En stor del av å jobbe i butikk handler om god kommunikasjon, både med kollegaer og kunder, sier Khaled Samimi, ny butikksjef for helt nyåpnede Kiwi på Storo.

Som 17-åring kom Khaled Samimi alene fra Afghanistan til Norge, som mindreårig asylsøker.

– Jeg synes jeg har klart å lykkes, og er stolt av meg selv for det jeg har fått til. Jeg har allerede vært butikksjef i Kiwi i Sognsveien i ni år. Nå gleder jeg og de ansatte oss veldig til å åpne dørene her på Storo. Det jeg blant annet er veldig glad for, er at det er så mange flinke ansatte som skal jobbe her, både med erfaring fra Kiwi tidligere og noen fra andre steder, sier Samimi til Nordre Aker Budstikke.

Fra praksis til jobb

Veien inn i butikkbransjen gikk via arbeidsprogrammet til NAV. Praksisen var først lønnet av NAV, men etter prøveperioden på et halvt år fikk han tilbud om fast jobb.

Etter to måneder i Kiwis traineeprogram, ble han tilbudt stillingen som butikkleder, bare 23 år gammel.

Kiwi har selv, i eget bransjeblad i 2016, skrevet om Khaled og hans bakgrunn.

– Jeg visste allerede da at nøkkelen til å få en jobb var å mestre språket. Det å ha en jobb å gå til betyr alt, sier han blant annet i den tidligere saken.

Han råder andre som er i hans situasjon til å jobbe målrettet fra første dag.

– Jeg kan ikke understreke hvor viktig det er å mestre språket. En stor del av å jobbe i butikk handler om god kommunikasjon, både med kollegaer og kunder. Det er det første jeg ser etter når jeg selv intervjuer kandidater.