Natnael slipper ny EP

Artisten Natnael har gitt ut ny EP.
Foto: Sony Music Norway
Natnael sparket i gang løpet frem mot EP-en « "Angst & Dr. Martens del 1» med de tre P3-listede låtene «Ingen Bryr Seg», «Nostalgi» og «D R Nice».
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Natnael er norsk-etiopisk og har en Spellemannsnominasjon i kategorien «RnB/Soul». Han opptrådte i tillegg under Spellemannsutdelingen i 2020, med en smått legendarisk fremførelse av “Ekko” fra kronprinsparets hjem på Skaugum.

Nå skal han fullføre EP-en «Angst & Dr. Martens» med to nye låter – «Vanessa» og «Vampyr».

– Det er en historie som egentlig har vært i meg en god stund. En karusell av følelser – frustrasjon, usikkerhet og selvtillit. Jeg ønsker med dette prosjektet å gå i dybden av mine emosjonelle utfordringer, og la folk bli litt mer kjent med meg. Det er tøft å være åpen i en verden med så mye inntrykk og med frykten for å falle i en tanke om hva andre vil tenke og mene hengende over seg. Kanskje er det en av de verste tankemønstrene å putte seg selv i, og det kan være vanskelig å komme seg ut av, forteller Natnael til Sony Music Norway.

Lærerne ga ham selvtillit

Anerkjennelsen Natnael trengte for å ta steget som artist, skjedde da han sang foran musikklassen i 10. klasse.

– Jeg visste ikke om jeg kunne synge i det hele tatt. Jeg sang for meg selv på soverommet og turte ikke engang å synge for familiemedlemmer. Vi fikk en musikkoppgave fra skolen der de spurte om vi kunne spille et instrument, danse eller synge, sier han til P3.

Lærerne mente Natnael burde ta synginga videre, og på videregående ble han kjent med folk som driver med musikk. De hadde også troa på ham som artist, og dermed økte selvtilliten.

Om sine ambisjoner sier han videre:

– Jeg vil være en entertainer som fyller Spektrum med et fett show. Jeg vil at lytterne skal føle seg bra og bli sett og hørt når de hører låtene mine. Jeg har noen ideer og ambisjoner, men som det må jobbes hardt med, forteller han gjennom skjermen.