Reddet av kompisen:

Ble skutt rett ved hjertet

NESTLEDER: Nikita Amber Abbas er nestleder i Salam, en organisasjon som jobber for å sikre trygghet og inkludering for skeive nordmenn med muslimsk bakgrunn.
Foto: Maya Økland v/Unge funksjonshemmede
Det var ikke før ambulansen ringte henne og spurte om ikke hun også hadde blitt truffet, at Nikita Abbas, nestleder i Salam, skjønte at kula hadde gått rett igjennom kompisen.
603Shares

Natt til lørdag ligger Nikita Amber Abbas på bakken utenfor London Pub. Ved siden av henne ligger kompisen hennes. Han holdt rundt henne for å bruke sin egen kropp som skjold da skuddene kom.

Abbas ser at det er blod på henne og kompisen. Han er delvis bevisst. Med hjelp av en venninne får hun satt seg i rullestolen og lagt kompisen over fanget. De skynder seg vekk og ringer en ambulanse. Ambulansen møter dem på Jernbanetorget og tar med seg kompisen. Abbas drar hjem.

Hun forteller om den dramatiske natten til TV2:

– Jeg sa at det var hans blod på som var på meg. Og det trodde jeg genuint også.

Hun forklarer til TV2 at hun er delvis lam, og derfor ikke registrerte at hun også var skadet. 

SKEIV MUSLIM: – Jeg har muslimsk bakgrunn, en funksjonshemning, og jeg er skeiv, sier Nikita Amber Abbas i denne Si;D-videoen fra 2020.
Foto : Skjermdump / Aftenposten Si;D-video

I overlevelsesmodus

Hun kommer hjem og vasker vekk blodet som hun trodde var kompisen sitt. Klærne kaster hun.

Så får hun en telefon fra ambulansepersonellet som tok imot kompisen. De forteller at de ikke kan finne patronen.

De spør henne om hun er sikker på at hun ikke er skadet. 

Skuddet hadde gått rett gjennom kameraten og truffet rett under Abbas venstre bryst. Kun noen få centimeter fra hjertet.

Kula satt ikke dypt, og hun klarte seg uten ødelagte organer eller store, indre blødninger.  Kompisens kropp hadde dempet kulas fart. Han reddet kanskje venninna.

Hun forteller til TV2 at hun nok er preget av ganske mye adrenalin og er i overlevelsesmodus.

– Av og til kjenner jeg en stikkende smerte. Av og til merker jeg det veldig godt. Men for det meste kjenner jeg ikke noen ting.

Nestleder i Salam

Abbas er nestleder i Salam, en organisasjon som jobber for trygghet og inkludering for skeive nordmenn med muslimsk bakgrunn.

«Vi er fortsatt i sjokk. Ord blir fattige i slike situasjoner», skriver Salam på Facebook. De skriver videre at de utrykker solidaritet med Abbas og kompisen.

Abbas jobber ikke bare for skeives rettigheter, men også for å bedre funksjonshemmedes levekår, ifølge BLIKK.

Hun har tidligere skrevet et debattinnlegg i Si;D hvor hun forteller om det å ha en funksjonshemning samtidig som hun er skeiv og muslim.

– Jeg vil også at du skal vite at det finnes skeive muslimer. De er like mye muslim som alle andre muslimer. De er ofte redde.