Khaldoun fikk fast jobb etter bare to år i Norge

¨– Nøkkelen er å lære norsk, sier Khaldoun Walid Almohamad (40) fra Syria som etter to år i Norge har fått fast jobb på Curida.
Foto: Hamza Butt/Flickr
Khaldoun Walid Almohamad (40) kom til Norge fra Syria i 2020. Etter to år i Elverum har han lært seg norsk og fått fast jobb i Curida.

Veien til å bli operatør i produksjonsavdelingen til Curida, har vært spesiell for Khaldoun Walid Almohamad.

Fra praksisplass gjennom læringssenteret som samarbeider med NAV, har han nå fått fast jobb.

Etter ankomst Norge, karantene og juleferie begynte han på norskkurs og introduksjonsprogrammet til Elverum kommune.

Ville jobbe i Norge

Gjennom programmet skal deltakerne ut i praksis for å både øve på å snakke norsk, men også bli kjent med bedriftskulturen og arbeidslivet. Det var her Khaldoun fikk sitt første møte med Curida.

– Jeg ønsket å bli integrert og var åpen for alle muligheter, sier Khaldoun til Østlendingen.

Khaldoun har jobbet hardt for å lære seg norsk, og for han skulle det bare mangle å lære seg språket.

– I begynnelsen var det veldig vanskelig, det tok tid. Men jeg sa til meg selv at jeg måtte være modig og snakke, sier han.

Viste sin kompetanse

Khaldoun har ingeniørutdannelse og lang erfaring innen næringsmiddelindustri og samlebåndsteknologi fra hjemlandet sitt. Denne kompetansen gjorde at han passet perfekt til jobben på Curida.

I januar fikk han en språkpraksisavtale med fabrikken, noe som fungerte svært godt. Etter kort tid fikk han tilbud om en deltidsstilling, samtidig som han fortsatte på norskkurs for å perfeksjonere norsken sin.

– Når jeg tenker tilbake til det første møtet, fikk jeg et veldig godt inntrykk av deg, og vi tenkte at dette må vi gi en sjanse. Vi så raskt at han hadde kompetanse og kom fram til det at han nå har fast jobb, sier Lisbet Johansen, produksjonssjef i Curida.

Trebarnsfaren mener sjøl at han er heldig med at han havnet i Elverum.

– Jeg tror Elverum har veldig god erfaring med å lære bort norsk på Elverum læringssenter. Det har hjulpet meg mye og jeg ønsker å takke alle de som har hjulpet meg på veien, sier han.