Vil få flere fra østkanten til skifestival

Oslo-kvinnen Bassa Dulo vil ha flere fra østkanten til å ta turen til Holmenkollen i mars.
Foto: Holmenkollen Skifestival
Bassa Dulo (26) fra Ammerud og Tøyen jobber som innholdsprodusent i Holmenkollen Skifestival.

Bassa er student ved OsloMet med spesialisering i videoproduksjon. Hun er vokst opp på Ammerud og Tøyen. Som praktikant skal hun lage innhold til sosiale medier sammen med medstudent Jeanette Christiansen (26).

Hun ville jobbe i Holmenkollen Skifestival fordi hun ønsket å lære mer om vinteridrett. Hun har ikke så mye kunnskap om skisport, men er veldig glad i friluft og lærte mye som ung gjennom friluftsprosjektet til Bydel Gamle Oslo «FRIGO».

Nå vil hun inspirere andre fra Oslo-Øst til å besøke Holmenkollen.

– Jeg lærte masse på FRIGO. Jeg lærte å sykle og å svømme, men spesielt lærte jeg om friluftsglede. Nå gleder jeg meg til å lære mer om skisport og å finne skiglede gjennom å jobbe på Skifestivalen.

Skisport for alle

Bassa opplevede friluftstilbudet som noe verdifullt fordi det var den inngangen hun trengte til friluftsliv. Hun tenker derfor at det også er viktig å ufarliggjøre skisport slik at flere opplever det som en arena for alle, særlig på Holmenkollen Skifestival.

– Jeg vet at mange som vokser opp i Oslo, som meg, ikke har foreldre og venner som er så opptatt av skigåing.  Som innholdsprodusent for Holmenkollen Skifestival vil jeg derfor inspirere folk fra Oslo-øst om å komme til Holmenkollen. Jeg har et ønske om at folk fra Oslo-øst også skal føle seg like velkomne, spesielt på Holmenkollen, for her er det utrolig fint og det kommer til å skje masse i mars.

Folk er allerede godt i gang og det er moro å se hva de finner på i sosiale medier, sier daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Stefan Marx.

– I år blir det mye moro, også utenfor skisporet, og vi inviterer ungdom til skikkelig Skifestival med underholdning fra scenen. Vi har en egen «Ungdomshaug» og det er perfekt å få Bassa med på laget for å formidle all moroa som skjer til et ungt publikum.