Jacek, Senait, Elsa og Roj kan vinne Hjemmet-kåring

Fire av årets 13 finalister i kåringen «Norges hyggeligste kassadame/kassamann» har bakgrunn fra utenfor Norge (Øverst: Elsa og Jacek. Nederst: Senait og Roj).

Kåringen har 13 finalister, som jobber i dagligvarebutikker spredt over hele Norge.

Jacek Jankowski er polskfødt, studerer økonomi, 24 år, og jobber ved Rema 1000 Arnebråtveien i Oslo.

Tidligere i vår var kassamannen Jacek avbildet i oppslag i flere aviser fordi han spontant tilbød seg å betale varene til en eldre dame, som hadde mistet betalingskortet sitt.

– Jeg ble ikke overrasket over at Jacek gjorde hva han gjorde. Han er en snill og god, ung mann, som tenker på andre, er høflig og omsorgsfull, sier butikksjef Olav S. Moen til Story House Egmont.

Tilbød seg å betale for kunde

Artisten Unni Wilhelmsen stod i køen da Jacek tilbød seg å ordne opp for damen, som ikke kunne betale varene sine. Hun spredte på sosiale medier hva hun var vitne til.

– Slik jeg ser det, er det imponerende av en ung student, som fortsatt bor hjemme og ikke har veldig god råd, å tilby seg å betale varene for en kunde. Vi er så heldige å ha flere slike flotte kassapersoner. Situasjoner, da folk av ulike grunner ikke får betalt, skjer innimellom, og alltid ordner det seg, sier butikksjefen.

Solstråle fra Eritrea

Kolleger og kunder sier at Senait Hailemariam (49) fra Eritrea er den største solstrålen som finnes. I 25 år har hun gledet kundene på Meny Tveita i Oslo.

Senait er tobarnsmor og kjører hver dag fra Kløfta til Tveita for å jobbe, og alltid gir hun alt hun har, ifølge kollegene, som for øvrig kommer fra 25 ulike nasjoner.

– Jeg er så ekstremt glad for å høre at Senait er kommet til finalen, for hun fortjener det så inderlig. For mange år siden kom hun til Norge fra Eritrea, og heldigvis for oss, begynte hun å jobbe her. Hun er en fantastisk dame, som viser omsorg for alle, det være seg kolleger, sjefer eller kunder. Og hun kjenner stort sett alle kundene våre, sier assisterende butikksjef Pia Myrvold til Story House Egmont.

– Hilser alle kundene

Roj Nakhla (39) kom til Norge fra Syria for ni år siden og er blitt en særdeles populær kassadame på KIWI Bødalen i Asker.

– At Roj igjen er blant finalistene er slett ikke rart, for hun er utrolig mot alle som handler hos oss, gir alltid det lille ekstra. Hun tør å bry seg om andre og spør hvordan folk har det, sier butikksjef Eirik Nyhus til Story House Egmont.

Han kan ikke få fullrost den glade og blide kassadamen, som privat er gift og har en hund.

– Jeg vil påstå at hun er den perfekte kassadamen. Hun hilser på alle, ingen blir glemt, og for meg som sjef er det flott at hun er så positiv.

Fra Mexico til bygdelivet

Elsa Daniela Duperou Espinesa (33) jobber på Coop Marked Storås i Orkland i Trøndelag. Hun kom til en bitte liten bygd i Norge fra storbyen Mexico, men elsker livet på bygda og i butikken.

I tre år har hun jobbet i den lokale matbutikken, og nå er hun butikksjef.

– Jeg elsker å stå i kassen og snakke med kundene våre, det er så trivelig, sier hun Story House Egmont.

Tobarnsmoren er takknemlig for alt det nye livet i Orklandskommunen har bydd på, ikke minst den allsidige og sosiale jobben. Hver dag våkner hun opp og gleder seg til å gå løs på arbeidsoppgavene.

– Vi er seks ansatte i butikken, og jeg ser på min plass i finalen som en heder til alle som jobber her. De blir utrolig morsomt å se hva som skjer i finalen, sier hun.