Adama debuterer fredag med «Hurt»

DEBUTERER: Adama Janlo er artist, låtskriver og produsent, og gir ut egen musikk, nå på fredag.
Foto: Josefine Korpe
Fredag debuterer artist, låtskriver og produsent Adama Janlo med singelen «Hurt». Sagene-jenta med røtter fra Gambia, opererer i blues, gospel og neo soul-landskapet med sin egen poppete tilnærming.

Adama Janlo sier til Utrop i en e-post at det føles spesielt å slippe låta. Hun har jobbet med den lenge, og synes det er både skummelt og gøy på en gang.

Samtidig er jeg veldig fornøyd med sluttproduktet. Jeg opplever at produsenten jeg har jobbet med, Getaz, har løftet den til nye høyder, med sine musikalske evner. Den er intuitiv, og jeg håper den treffer, sier artisten.

Hun forteller Utrop at prosessen føles ny og overveldende.

– Jeg har spilt mye live, skrevet låter lenge, men aldri gitt ut musikk før nå.

Utrop har hørt på den såre låta fra Adama Janlo som handler om svik i nære relasjoner, og om det å reise seg igjen. 

Torsdag, dagen før slippet av låta «Hurt», spiller Adama Janlo på Cafeteatret i Oslo på den årlige African Liberation Day, som arrangeres av Nordic Black Theatre og organisasjonen ARISE.

Artisten har bygget seg opp en trofast følgerskare på den norske soulscenen.

Rolf E. Wullf omtaler Adama Janlo, som «den mest kraftfulle og energiske soulstemmen undertegnede noensinne har opplevd». Hun er inspirert av James Brown, Lauryn Hill og Amy Winehouse.

Til sommeren spiller hun konsert på Grønland i Oslo på det nye konseptet «Female Oslo Music», som skal fremme kvinnelige musikere. I fjor varmet hun opp for bluesbandet «Soft City». Adama gjester funkbandet Three Souls på låta «Dopamine Activism», som ble sluppet i mars i år. Three Souls album slippes samme dag som releasekonserten deres 23. juni, der Adama skal synge.

Hva er planen videre?

Planen videre er å fortsette å slippe singler, som etter hvert skal utgjøre en kommende EP, som jeg i skrivende stund jobber med å ferdigstille. Til sommeren opptrer jeg sammen med det funk-inspirerte bandet Three Souls på deres releasekonsert på Parkteateret, der jeg spiller med på låta «Dopamine Activism». Konserten er fredag 23. juni, og fredag 30. juni spiller jeg på torget på Grønland på «Female Oslo Music».

Hun sier til Utrop at fremover er det masse øving med bandet, og at det også blir flere  konserter annonsert når datoer er avklart.
Musikkmagasinet Puls skriver at Adama Janlo er et fyrverkeri av en artist:
– Og Adama Janlo og fyttikatta, ADAMA JANLO – om du ikke har hørt om henne før, så legg merke til navet, hu er et fyrverkeri.