Nate Kahungu medprogramleder i årets «P3 Gull»

Nate Kahungu og Arian Engebø blir årets programledere i P3 Gull.
Foto: Kim Erlandsen/NRK
Arianrhod «Arian» Engebø og Nathan «Nate» Kahungu har fått oppdraget å lede årets direktesending på NRK.

Engebø er norskfødt med walisisk familiebakgrunn, mens Kahungu kom til Norge i 2001 som krigsflyktning fra Kongo.

Arian og Nate har jobbet sammen i tre år, som programledere i NRK P3s ettermiddagsflaggskip «StudioP3». I løpet av sendingen 24. november skal også fire gjeve P3 Gull-priser bli utdelt.

– P3 Gull har vært en av de tingene Arian og jeg har vært mest ivrige på å få gjøre helt siden vi startet å jobbe sammen. Dette gjør meg først og fremst stolt av det vi har gjort frem til nå, samtidig som jeg er giret på å være med på å lage Norges desidert kuleste prisutdeling, sier Kahungu i en pressemelding til NRK.

– Helt siden vi begynte å jobbe sammen og lage StudioP3 har vi siklet på denne jobben, så endelig å få sjansen føles skikkelig bra, sier Engebø til NRK.

Kjent TV-fjes

Kahungu ble kjent for norske TV-seere gjennom «Love Island» i 2019. Høsten 2020 var han med på «Skal vi danse», og har i etterkant også hatt en programlederrolle i «God kveld Norge» på TV 2.

Kahungu driver også selv med musikk, og dro etter «Skal vi danse» tilbake til musikkstudio for å ferdigstille en EP.

Under P3 Gull  skal flere kjente norske artister skal også fremføre hitlåtene sine på nye og uventede måter, samtidig som de storslåtte musikkproduksjonene kjennetegner P3 Gull best.

– Musikkinnslagene er desidert det beste med P3 Gull. Det er artister vi har fulgt med på i hele år og som har gitt oss mye bra musikk, fine festival- og konsertopplevelser, og nå skal de gjøre det for oss her i P3! Da merker jeg at jeg er i mitt ess, sier Kahungu.